Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Humanitarci na biciklima sretno stigli u Koprivnicu i predali bolnici i Podravskom suncu vrijedne donacije

Biciklisti koji su u četvrtak krenuli iz centra Beča na put dug 430 kilometara sretno su stigli u Koprivnicu.

Podsjetimo, riječ je o humanitarnoj biciklističkoj vožnji ‘Vienna – Koprivnica cycling from the heart’ koju su osmislili Biciklistički klub Rotor iz Koprivnice i Tihomir Hagljan iz Beča. U sklopu nje 16 biciklista iz Hrvatske, Austrije i Engleske vozilo je od Beča preko Bratislave i Balatona do Koprivnice u humanitarnu svrhu.

– Danas smo vozili zadnju dionicu od Balatona do Koprivnice. 125 kilometara dug put na kojemu je bilo dosta brjegova. Ipak, zadnjih dana smo bili iznenađujuće brzi. Adrenalina nije nedostajalo, bili smo homogeni kao grupa – rekao je jedan od sudionika i organizatora Hrvoje Tisaj.

Novčana sredstva koja su prikupljena ovom prilikom namijenjena su kupnji posebnog ležaja koji je potreban Općoj bolnici “Dr. Tomislav Bardek” te za kupnju sportske opreme za polaznike Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju “Podravsko sunce”.

– Svi smo zajedno kao prijatelji i sugrađani sudjelovali u ovoj humanitarnoj akciji. Vrijedne donacije iskoristit ćemo za potrebe Odjela kirurgije za ležaj koji će ljudima svakodnevno pomagati – rekao je doktor Tomislav Jelić.

Zajedno s poduzetnicima i gospodarstvenicima iz Austrije i Engleske, Koprivničanci su ukupno prikupili 20 tisuća kuna, od kojih će pola ići koprivničkoj bolnici, a pola Centru Podravsko sunce.

– Prije svega, ovo je bilo spajanje Beča i Koprivnice. Kroz ovakvu jednu akciju želimo spojiti ta dva grada na jedan drugačiji način. Ujedno tu je bila i dobra volja Tihomira Hagljana i gospodarstvenika iz Beča da sakupe nešto novca te smo uz pomoć BK Rotora i još par privrednika u Koprivnici donirali sredstva jer je svrha svega ovoga bila da humanitarno pomognemo – rekao je Hrvoje Tisaj.

Dodajmo da najmlađi sudionik biciklističke karavane ima 14, a najstariji 62 godine.

zatvori