Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Dorja Sabolović i Rajnard Hraščanec osvojili prestižne nagrade na međunarodnom natjecanju

Koprivničanci Dorja Sabolović i Rajnard Hraščanec vratili su se sa sjajnim rezultatima s Međunarodnog natjecanja pjevača „Lav Mirski“ koje je od 4. do 6. svibnja održano u Osijeku.

Maturantica Glazbene škole u Varaždinu Dorja Sabolović osvojila je 2. nagradu u 2. kategoriji gdje su joj konkurencija bile studentice glazbenih akademija. Rajnard Hraščanec osvojio je pak 1. nagradu u 1. kategoriji pjevača na natjecanju „Lav Mirski“.

Mlada pjevačica Dorja i njen kolega Rajnard Hraščanec nedavno su se vratili s putovanja iz Ravensburga gdje su sa kolegama iz zbora Glazbene škole u Varaždinu te njihovim orkestrom pod dirigentskom palicom Haralda Hepnera izveli The Genesis suite koju su naknadno izveli i na prepunom varaždinskom korzu.

Dorja trenutno sprema maturalni koncert koji će se održati u Varaždinu krajem petog mjeseca, a ova nagrada je samo ‘šlag na torti’. Uz to, Dorja i Rajnard pripremaju zajednički koncert koji će zaokružiti njihovo srednjoškolsko glazbeno školovanje te će svojem gradu Koprivnici pokloniti koncert i tom prilikom pokazati svoje talente i muzikalnost.

zatvori