Srijeda, 24. travnja 2024.

FOTO Bilogorski rendžeri krenuli su na put u sedlu do Vukovara: ‘Želimo tamo donijeti dio srca Koprivnice’

Petorica jahača – Bilogorskih rendžera danas su iz središta Koprivnice krenula na dug put u sedlu do hrvatskog Grada heroja – Vukovara.

Tako su započeli s projektom koji su pripremali posljednjih nekoliko mjeseci kako bi na poseban način odali počast gradu koji se uzdigao iz pepela i svim njegovim žrtvama. Kako je sažeo jedan od jahača, Ratimir Juršetić:

– Jedino za što svi mi u ovom trenu živimo je da onog trena kada dojašemo u Vukovar zapalimo svijeću na vukovarskom križu i da donesemo dio srca ove naše Koprivnice velikom srcu Vukovara.

Iz centra Koprivnice ispratili su iz Pijano bend i plesna skupina Dancing Boots, a sretan put zaželio im je i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

– Ovaj pothvat prema Vukovaru – zbilja vam skidam kapu, čestitam vam na tome. Želim vam, prvo, dobro vrijeme, drugo, da vas služe konji, i vas da služi zdravlje, da izdržite ovih devet dana i da nam se vratite živi i zdravi.

Rendžeri bi na konjima do Vukovara trebali putovati devet dana, trasom dugom oko 300 kilometara. Pratit će tok rijeke Drave do Osijeka, nakon čega će produžiti do Grada heroja.

Medijski pokrovitelji njihovog puta su Radio Drava i portal Drava.info.

zatvori