Četvrtak, 25. travnja 2024.

Ekipa koprivničke Srednje škole osma na Državnom natjecanju mladih Crvenog križa

Na 22. Državnom natjecanju mladih koje je od 10. do 13. svibnja održano u Vinkovcima sudjelovala je i ekipa mladih iz Srednje škole Koprivnica.

Ekipa se natjecala u kategoriji mladeži Crvenog križa, a u ekipi su bili Gabrijela Vojvodić, Nikola Kranjec, Ivan Bečeić, Lucija Glavina, Andrej Lilek i Paula Puhač, s mentoricom Petrom Šimunić.

Ekipa Srednje škole Koprivnica plasirala se na državno natjecanje nakon što je pobijedila na gradskom natjecanju koje je u ožujku održano u Koprivnici te na međužupanijskom natjecanju ekipa iz Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije koje je održano u travnju u Daruvaru.

Uoči natjecanja u Vinkovcima ekipa je predstavila naš grad i naš kraj pa su tako ekipama iz cijele zemlje predstavili licitarska srca i dijelili medenjake i kolačiće od kopriva, a promovirali su i Renesansni festival uz pomoć materijala koprivničke Turističke zajednice.

U petak su ekipe imale organiziranu ‘potragu za blagom’ ulicama Vinkovaca gdje su imali prilike upoznati vinkovačke znamenitosti, a navečer je održano predstavljanje svih ekipa Koprivnička ekipa je predstavila program borbe protiv ovisnosti koji provode mladi na našem području, a predstavili su ga uz pomoć tzv ‘pijanih naočala’.

U subotu je održano natjecanje na kojem su ekipe prolazile teoretska i praktična znanja o Pokretu Crvenog križa i prvoj pomoći. Ekipa mladih Srednje škole Koprivnica na kraju natjecanja osvojila je osmo mjesto. Proglašenje pobjednika koje je u veselom raspoloženju održano na središnjem vinkovačkom trgu završeno je svečanim mimohodom s bakljama po uzoru na onaj koji se održava u Solferinu.

Na natjecanju mladih sudjelovala je i dr. Ana Evačić kao sudac na jednom od praktičnih radilišta, a kao vođa puta sudjelovao je i član Odbora GDCK Koprivnica i volonter Zvonimir Šašek.

Državno natjecanje mladih u Vinkovcima proteklo je u ozračju 140. rođendana Hrvatskog Crvenog križa. Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica ponosno je na sudjelovanje ekipe Srednje škole Koprivnica na državnom natjecanju gdje su se okupile najbolje ekipe iz cijele Hrvatske.

zatvori