Četvrtak, 18. travnja 2024.
Home Kulturoteka Zvonko Sigetić prvi puta samostalno u Hlebinama

Zvonko Sigetić prvi puta samostalno u Hlebinama

0
Zvonko Sigetić prvi puta samostalno u Hlebinama
Zvonko Sigetić: Duša Podravine.
U sklopu bogatog programa povodom 50. rođendana Galerije naivne umjetnosti, publici će se u Hlebinama sa samostalnom izložbom predstaviti autor mlađe generacije Zvonko Sigetić.

Zvonko Sigetić slika od 1967. godine, a inspiraciju pronalazi u redovnom posjećivanju izložbi u hlebinskoj galeriji putem kojih upoznaje rad velikana naive. Analitičar je svakodnevice koji seoske scene evocira kroz povratak u djetinjstvo. Aktivan je član Likovne sekcije Podravka ‘72 i Hrvatskog društva naivnih umjetnika.

Nakon predstavljanja ženskog stvaralaštva u Galeriji naivne umjetnosti u Hlebinama, predstavit će se samostalna izložba Zvonka Sigetića Duša Podravine – spone prošlosti i sadašnjosti koja će se otvoriti 7. travnja 2018. godine u 19 sati.

Riječ je o njegovoj devetnaestoj samostalnoj izložbi, no prvoj s kojom će se predstaviti javnosti u hlebinskoj galeriji. Izložba predstavlja presjek slikarskog stvaralaštva s 32 ulja, uglavnom na staklu i manjim dijelom na platnu, što je tek suženi izbor njegova bogate i dugogodišnje produkcije.

Kakva ga god tematika okupirala, njegova djela – temeljena na dubokim i pomnim razmišljanjima o sebi i svijetu oko sebe – čine bogato stvaralaštvo u kojem uspješno spaja svijet realnosti i meditativnosti, prošlosti i sadašnjosti.

zatvori