Učenici Osnovne škole “Braća Radić” na tjedan dana postali detektivi

Učenici sedmih razreda koprivničke Osnovne škole “Braća Radić” sa svojim su učiteljicama hrvatskoga jezika Ines Vađunec i Tanjom Galić Bermanec sudjelovali u zanimljivom projektu ‘Krimi tjedan’.

Učenici su tako tjedan dana kroz brojne igre, zadatke i zabavu stjecali i proširivali svoja znanja o ovom mnogima omiljenom žanru. Na satovima hrvatskoga jezika govorilo se o počecima kriminalističkoga romana, najpoznatijim piscima krimića u svijetu i Hrvatskoj te su se rješavali brojni kvizovi i zagonetke, čitali su se ulomci iz romana Arthura Conana Doylea, Agathe Christie i Pavla Pavličića te je odgledana televizijska serija Poirot.

– Sve je to činilo uvod u jedan zabavan i poučan projekt kojem je cilj bio povezivanje i druženje učenika te buđenje njihove originalnosti, lukavosti, znatiželje, maštovitosti i spretnosti – govori učiteljica Ines Vađunec.

U svakom je razredu izabran voditelj koji je dobio Krimi paketić s uputama za rad za svoj razred. Paketić je sadržavao igru asocijacija te deset zagonetki koje su vodile učenike do deset tragova.

– Učenici su u ovome dijelu pokazali odličan natjecateljski duh te su velikom brzinom uspjeli skupiti sve tragove koje su pronašli kod svojih bivših učiteljica iz nižih razreda, u školskoj knjižnici, kod ravnatelja i stručne službe te u gradu. Ovo je ujedno bila i prilika da učenici posjete i neke od gradskih institucija u koje obično nemaju naviku često odlaziti – zaključila je učiteljica.

Izvor: Osnovna škola “Braća Radić”.
Izvor: Osnovna škola “Braća Radić”.
Izvor: Osnovna škola “Braća Radić”.
Izvor: Osnovna škola “Braća Radić”.