Utorak, 23. travnja 2024.

TRAGEDIJA NA CERINAMA Dijete nije bilo prijavljeno kao neplivač, bazeni su zatvoreni

Policija još uvijek istražuje uzroke tragedije koja se dogodila jučer poslije 17 sati na koprivničkim Bazenima Cerine. Osmogodišnji dječak utopio se tijekom proslave dječjeg rođendana.

Tragedija se dogodila u takozvanoj “brzoj rijeci”, u dijelu bazena gdje voda brže struji. A prije toga, neslužbeno doznajemo, cijela grupa djece bila je na aktivnostima u olimpijskom bazenu. Doznajemo da dijete nije bilo prijavljeno kao neplivač, te da tijekom aktivnosti u bazenu nije imalo plivalice.

Policija je obavila očevid, rekla nam je policijska službenica Dijana Žagar, no kriminalističko istraživanje i dalje traje. Doznajemo da će danas biti obavljena i obdukcija koja bi trebala dati odgovor na pitanje kako je stradalo nesretno dijete. Kupači su, doznajemo, ubrzo primjetili njegovo beživotno tijelo, a hitna pomoć – iako je vrlo brzo stigla, mogla je samo konstatirati smrt.

Sa slavljeničkom grupom od osmero djece bile su dvije animatorice, a na bazenima je, doznajemo bio i spasitelj. On nije zaposlenik Komunalca, već vanjske angažirane tvrtke koja profesionalno pruža takve usluge.

Izrazivši žaljenje i sućut obitelji, gradonačelnik Mišel Jakšić je rekao da će se o odgovornosti očitovati nakon što dobije rezultate službene istrage. No učinit će sve, najavio je, da se i korisnici i zaposlenici bazena osjećaju sigurno.

Iz Gradskih bazena Cerine primili smo i priopćenje o jučerašnjoj tragediji koje prenosimo u nastavku:

U nedjelju 15. travnja oko 17.30 sati na Bazenima „Cerine“ došlo je do smrtnog slučaja djeteta. Okolnosti i uzroke zbog kojih je došlo do nesreće ustvrđuje istraga nadležnih institucija s kojima Uprava Komunalca u potpunosti surađuje kako bi se razjasnio nemili događaj.

Na mjestu događaja obavljen je očevid te je u tijeku kriminalističko istraživanje.
Ovim putem Uprava Komunalca i vodstvo bazena „Cerine“ iskazuje duboko žaljenje zbog ove tragedije i izražava iskrenu sućut obitelji preminulog djeteta. Riječ je o nenadoknadivom gubitku za obitelj koji je uzrokovao nemjerljivu bol i tugu, stoga još jednom izražavamo najiskreniju i najdublju sućut.

Koprivnički bazeni danas nisu otvoreni, iako su istražitelji, nakon što su obavili uvid u dokumentaciju o tehničkoj ispravnosti, rekli da nema razloga da ne nastave redovno raditi.

zatvori