Izvor: GKP Komunalac.
Policija još uvijek istražuje uzroke tragedije koja se dogodila jučer poslije 17 sati na koprivničkim Bazenima Cerine. Osmogodišnji dječak utopio se tijekom proslave dječjeg rođendana.

Tragedija se dogodila u takozvanoj “brzoj rijeci”, u dijelu bazena gdje voda brže struji. A prije toga, neslužbeno doznajemo, cijela grupa djece bila je na aktivnostima u olimpijskom bazenu. Doznajemo da dijete nije bilo prijavljeno kao neplivač, te da tijekom aktivnosti u bazenu nije imalo plivalice.

Policija je obavila očevid, rekla nam je policijska službenica Dijana Žagar, no kriminalističko istraživanje i dalje traje. Doznajemo da će danas biti obavljena i obdukcija koja bi trebala dati odgovor na pitanje kako je stradalo nesretno dijete. Kupači su, doznajemo, ubrzo primjetili njegovo beživotno tijelo, a hitna pomoć – iako je vrlo brzo stigla, mogla je samo konstatirati smrt.

Sa slavljeničkom grupom od osmero djece bile su dvije animatorice, a na bazenima je, doznajemo bio i spasitelj. On nije zaposlenik Komunalca, već vanjske angažirane tvrtke koja profesionalno pruža takve usluge.

Izrazivši žaljenje i sućut obitelji, gradonačelnik Mišel Jakšić je rekao da će se o odgovornosti očitovati nakon što dobije rezultate službene istrage. No učinit će sve, najavio je, da se i korisnici i zaposlenici bazena osjećaju sigurno.

Iz Gradskih bazena Cerine primili smo i priopćenje o jučerašnjoj tragediji koje prenosimo u nastavku:

U nedjelju 15. travnja oko 17.30 sati na Bazenima „Cerine“ došlo je do smrtnog slučaja djeteta. Okolnosti i uzroke zbog kojih je došlo do nesreće ustvrđuje istraga nadležnih institucija s kojima Uprava Komunalca u potpunosti surađuje kako bi se razjasnio nemili događaj.

Na mjestu događaja obavljen je očevid te je u tijeku kriminalističko istraživanje.
Ovim putem Uprava Komunalca i vodstvo bazena „Cerine“ iskazuje duboko žaljenje zbog ove tragedije i izražava iskrenu sućut obitelji preminulog djeteta. Riječ je o nenadoknadivom gubitku za obitelj koji je uzrokovao nemjerljivu bol i tugu, stoga još jednom izražavamo najiskreniju i najdublju sućut.

Koprivnički bazeni danas nisu otvoreni, iako su istražitelji, nakon što su obavili uvid u dokumentaciju o tehničkoj ispravnosti, rekli da nema razloga da ne nastave redovno raditi.