Utorak, 16. travnja 2024.

TOMISLAV SRBLJINOVIĆ Neumorni veznjak juniora Slaven Belupa drugi na Državnom natjecanju iz računovodstva

Tomislav Srbljinović svestran je 18-godišnjak, a to je zorno dokazao prošlog tjedna. Naime, neumorni veznjak juniora Slaven Belupa, rodom iz Selnice Miholečke pokraj Križevaca, pokazao je da nije samo perspektivan nogometaš već i vrijedan učenik osvojivši drugo mjesto na Državnom natjecanju iz računovodstva.

– Moram priznati da mi dobro ide u školi. Učenik sam četvrtog razreda koprivničke Srednje škole, a do sada sam prva tri prošao s pet. Isto očekujem i na koncu ove školske godine. Računovodstvo mi je drag predmet i izuzetno sam sretan što sam ostvario ovako veliki uspjeh. Biti drugi u bilo čemu na državnoj razini nije lako – rekao nam je Tomislav.

Tomislav je primjer kako se uz volju, trud i odricanje mogu iskombinirati škola i nogomet.

– Dobro koordiniram između škole i nogometa iako je to dosta zahtjevno jer oboje traže dosta vremena. Učim koliko i kad stignem jer mi je ipak nogomet na prvom mjestu – iskren je 18-godišnjak.

S obzirom na to da je na glasu kao jedan od najtalentiranijih nogometaša Škole nogometa Slaven Belupa, sigurno se u budućnosti vidi i u seniorskom nogometu.

– Istina je da bih se u budućnosti volio baviti nogometom, ali školu sigurno neću zanemariti. Iako je moja želja upisati redovno ekonomiju vrlo teško bih uskladio i nogomet i faks. Najvjerojatnije ću upisati nešto izvanredno i posvetiti se onome što najviše volim, a to je nogomet – objasnio je Srbljinović.

Mladi veznjak juniora Slaven Belupa objasnio nam je kako naporno radi i trudi se kako bi postao što bolji nogometaš, a hoće li to biti dovoljno da se već od ljeta priključi seniorskoj ekipi koprivničkog prvoligaša vrijeme će pokazati.

zatvori