Srijeda, 24. travnja 2024.

Tanja Tisaj uspješno je operirana i kreće na put povratka

Tanja Tisaj uspješno je operirana u zagrebačkoj bolnici Dubrava.

Operacija glave u ponedjeljak trajala je više od tri sata i uspješno je završila. Obavio ju je jedan od najpriznatijih svjetskih stručnjaka na polju neurokirurgije prof. dr. sc. Darko Chudy. Nakon što je 24 sata provela u jedinici intenzivne skrbi, Tanja je premještena na odjel gdje se oporavlja od operacije i čeka početak terapije.

Stanje joj je stabilno. Kako doznajemo od njenog supruga Hrvoja, Tanji je ugrađen stimulator koji će se uključivati svaka tri sata, a zadatak mu je pokrenuti moždane funkcije.
Nakon liječenja u KB Dubravi, rehabilitaciju će nastaviti u Krapinskim toplicama. Uz potporu obitelji tamo će krenuti u borbu za povratak.

Tanja Tisaj prije nešto više od godinu dana teško je stradala pri padu s bicikla. Njena je nesreća digla na noge cijelu Koprivnicu i okolicu, što govori i veliki odaziv na humanitarnu utrku što ju je na Cerinama organizirao Atletski klub Koprivnica.

Tanja je prije ozljede bila uspješna menadžerica, jedina žena u tročlanoj upravi ludbreškog Lukapsa.

U Koprivnici je pak pripadnica poznatih sportskih obitelji. Svojevremeno je bila članica atletske reprezentacije, no poznata je kao nadasve svestrana sportašica.

Uoči nesreće bila je aktivna članica Biciklističkog kluba Rotor. Ljubav prema sportu zajedno sa suprugom ugradila je i svojim sinovima, Franu i Janu, koji nižu uspjehe u atletici i triatlonu.

zatvori