Četvrtak, 25. travnja 2024.

Sudarila se dva pijana vozača, jedan pobjegao pa malo dalje sletio s ceste

Dva su se pijana vozača sudarila sinoć na otvorenom dijelu ceste između Sigeca i Hlebina, izvijestila je Policijska uprava koprivničko-križevačka.

Prometnu nesreću je oko 20:25 sati uzrokovao 68-godišnji vozač Golfa bjelovarskih registracija koji nije ostavio dovoljno razmaka između automobila kad se mimoilazio s Mercedesom koprivničkih registracija. Njega je vozio 20-godišnjak pod utjecajem alkohola od 0,80 promila.

Radi nepropisnog mimoilaženja automobili su se sudarili bočnim ogledalima, a vozač Golfa nastavio je voziti te je napustio mjesto događaja. Međutim, nekoliko kilometara dalje, u Hlebinama, sletio je van kolnika te je prevezen u koprivničku bolnicu gdje su mu ustanovljene lakše tjelesne ozljede.

Vozač Golfa zaradio je prekršajni nalog zbog izazivanja prometne nesreće, dok će mladi 20-godišnji vozač dobiti prekršajni nalog zbog vožnje pod utjecajem alkohola, s obzirom na to da je na snazi odredba prema kojoj mladi vozači za upravljačem ne smiju imati alkohola u organizmu.

Dodajmo da se još jedna prometna nesreća dogodila jučer oko 15:45 sati između Kloštra Podravskog i Podravskih Sesveta. 77-godišnji vozač Opela koprivničkih registracija radi neprilagođene brzine sletio je van kolnika na oranicu.

Lakše je ozlijeđen te će protiv njega biti pokrenut prekršajni postupak.

zatvori