Petak, 29. ožujka 2024.

Sud se vraća u Đurđevac, Županija i ministar dali podršku

Koprivničko-križevačka županija daje apsolutnu potporu novom preustroju sudova. Rekao je to dožupan Darko Sobota ministru pravosuđa Draženu Bošnjakoviću koji je danas u sklopu svog redovnog obilaska pravosudnih područja posjetio i koprivničko-križevačku Županijsku upravu.

Naime, izmjene Zakona o područjima i sjedištima sudova, koje su u saborskoj proceduri, predviđaju povratak stalne službe Općinskog suda u Đurđevac, kao ispostava Općinskog suda u Koprivnici. Tako će se, kaže dožupan Sobota, ostvariti veća učinkovitost pravosudnog sustava i ta pravosudna usluga ponovo približiti građanima.

Podsjetimo, Općinski sud u Đurđevcu ukinut je 2008. godine u sklopu projekta racionalizacije sudova, a 2013. godine i fizički je pripojen Općinskom sudu u Koprivnici. Tako su građani Đurđevca i okolice prisiljeni na sud putovati u Koprivnicu, što im pričinja teškoće i komplikacije.

Ministar Bošnjaković dao je punu podršku inicijativi Županije za vraćanjem stalne sudske službe u Đurđevac te je zahvalio Županiji na suradnji, pohvalivši ujedno pravosudne institucije koje ovdje djeluju.

zatvori