Četvrtak, 25. travnja 2024.

DANAS NAM STIŽE TOUR OF CROATIA Pripremite se na zatvaranje prometa

Sve je spremno. Velika biciklistička utrka Tour of Croatia: Race through natural beauty danas po treći puta stiže u Koprivnicu. Neki od najpoznatijih svjetskih biciklista upravo će na Zrinskom trgu završiti prvu etapu, a prijenos će pratiti gledatelji na šest kontinenata.

Start prve etape je u Osijeku u 11 sati. Biciklisti bi na područje Koprivničko-križevačke županije trebali stići između 15:38 i 16:04 u Kloštru Podravskom. Utrka se prvi puta vozi preko Papuka stoga organizatori upozoravaju da su moguće promjene satnice, ovisno o tempu natjecatelja.

Biciklisti bi do Koprivnice trebali stići između 16:20 i 16:49. Prići će s juga obilaznicom (Podravskom magistralom) te voziti do raskrižja s Križevačkom cestom gdje će skrenuti desno. Preko Zagrebačke ulice doći će do raskrižja s Varaždinskom cestom te skrenuti kroz podvožnjak u Starčevićevu pa do Zrinskog trga. No, tamo se neće zaustaviti jer će odvoziti još jedan krug po gradu: produžit će preko Trga bana Jelačića do Ulice braće Radić i Bjelovarske ceste, pa ponovno na obilaznicu i još jednom istom rutom do Zrinskog trga. Ulazak u cilj – kraj prve etape – predviđen je između 16:40 i 17:11. Ponavljamo: moguće je da će ta satnica biti izmijenjena.

Policija upozorava da će trasa utrke uoči dolaska natjecatelja biti zatvorena za sav promet. Policijski službenici i redari neće dozvoliti uključivanje vozila na trasu utrke, a policija poziva vlasnike teretnih vozila odnosno prijevoznike da svoja vozila u vrijeme održavanja utrke preusmjere na druge prometne pravce.

Gledatelji ne smiju stajati na kolniku već utrku trebaju promatrati sa sigurne udaljenosti kako na njih ne bi naletjeli natjecatelji.

zatvori