Petak, 29. ožujka 2024.

SPORTSKE IGRE MLADIH Turneja radosti stiže u Koprivnicu

Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih stiže u Koprivnicu. Veliko sportsko-edukativno događanje održat će se u srijedu, 25. travnja s početkom u 10 sati na Zrinskom trgu.

Program će započeti zajedničkim paljenjem plamena Turneje radosti, a u sportskom dijelu programa sudjelovat će djeca iz osnovnih škola s područja Koprivnice i okolice koja će se natjecati u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara. Pobjednici će se plasirati na državnu zavšnicu koja će se održati krajem lipnja.

U aktivnosti Sportskih igara mladih uključit će se i Policijska uprava koprivničko-križevačka i to kroz informativno-edukativni kutak za djecu i mlade “Zajedno više možemo – u akciji s policijom”. Aktivnosti policije predstavit će se kroz info-punktove “Policajac prijatelj pomagač” i “Stani pred kameru i snimi svoju poruku: Ja sam za fair play”, a partneri policije kroz svoje informativno-edukativne postave.

U Koprivnici će se postaviti i info-punktovi “Isprobaj T-wall i Agility Board: Koliko alkohol škodi”, “Zaviri u mobilni preventivni centar policije”, “Program prometne kulture za najmlađe – Jumicar” i “Čemu nas uči simulator vožnje motocikla”.

Osnovnoškolci će moći naučiti sve o ponašanju u prometu, isprobati simulatore, dobiti edukaciju iz krim-policije i obići policijska vozila i motore.

Plazma Sportske igre mladih su sportsko-edukativni projekt koji se ove godine održava 22. puta, u kontinuitetu od 1996. godine. Cilj im je da kroz druženje i sport promiču zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti za osnovnoškolce i srednjoškolce. Riječ je o najmasovnijoj amaterskoj sportskoj manifestaciji u Europi, a trenutno se održava u tri zemlje: Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini te Srbiji.

zatvori