Četvrtak, 28. ožujka 2024.

SJEĆATE LI SE NEBA? Oporavio se, no još uvijek ne može pronaći dom

Pas Nebo, kojeg je netko pretukao, upucao i ostavio da ugine u vodi jezerca Ledine nedaleko od Sigeca, oporavio se od ozljeda i čeka novog vlasnika.

Podsjetimo, pas je pronađen krajem siječnja teško pretučen, sa slomljenom zdjelicom i stražnjom nogom, a nepoznati ga je zlotvor uz to propucao zračnom puškom.

Zbrinula ga je Martina Kazinoti, jedna od Šinterica dobrog srca, kod koje se postupno oporavljao, postajao je sve pokretniji, pokazivao interes za lopticom i igru s drugim životinjama.

Izvor: Šinterice dobrog srca (Facebook)

– Nebo je spašen u zadnji čas. Izvađen iz ribnjaka u katastrofalnom stanju, uz odbijenicu nadležne i dežurne veterinarske stanice da mu pomognu. Bilo je tu puno neprospavanih noći, puno emocija… Izmjenjivalo se od bijesa i ljutnje do suza, nemoći i razočaranja – napisala je Martina na Facebook stranici Šinterica dobrog srca.

Usprkos svim problemima, Nebo se u kratkom roku uspio oporaviti, a jedna se djevojka javila Šintericama sa željom da ga udomi. Međutim, novo razočaranje, kako za novu udomiteljicu, tako i za Šinterice dobrog srca.

– Uputili smo se u nedjelju odvesti Neba u novi dom. Nažalost, neslaganje i svađa s nekastriranim mužjakom koji ga je u domu dočekao, rezultiralo je da se zbog sigurnosti i boljitka za sve, Nebo vrati s nama u garažu. Zato vas sve molimo da nam pomognete da Nebo što prije pronađe SVOJ ZAUVIJEK DOM bez drugih muških pasa. Mace prihvaća, sve do sada je prihvaćao. Što je bio okidač u potencijalnom domu, ne možemo znati – piše Martina.

Nebo nije zahtjevan pas, nastavlja Martina, vrlo je drag, umiljat i voli djecu. – On je zaista tipičan labrador kojem je ljudska pažnja, maženje, puna zdjelica i mekano mjesto za leći sve čemu teži – govori Martina.

Ako želite udomiti ovog umiljatog psa ili znate nekoga tko bi htio novog ljubimca, možete se obratiti Šintericama dobrog srca.

Izvor: Šinterice dobrog srca (Facebook)
Pas Nebo nakon što je pronađen u jezercu Ledine. Izvor: Šinterice dobrog srca (Facebook)
zatvori