Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Roko Žaja, Sarah Tomić i zbor Župe svetog Nikole nastupit će na festivalu “Dobri pastir”

Zbor mladih Župe svetog Nikole te Roko Žaja i Sarah Tomić u duetu koprivnički su predstavnici na skorašnjem festivalu “Dobri pastir”.

Festival će biti održan u nedjelju, 22. travnja od 16 sati u Đurđevcu, u tamošnjoj crkvi svetog Jurja mučenika na temu “Srce Isusovo, dobrote i ljubavi puno!”

Ovim festivalom Varaždinska biskupija već 13 godina obilježava Svjetski molitveni dan za duhovna zvanja, kojemu je inače posvećena 4. vazmena nedjelja. Stoga će na festival doći i varaždinski biskup, msgr Josip Mrzljak.

Iz Ureda za pastoral duhovnih zvanja naše biskupije, koji je uz đurđevačku župu domaćin festivala, kao glavnog gosta najavili su Tamburaški sastav sestara milosrdnica iz Zagreba. Uz njih, još će nastupiti:

1. Dječji zbor sv. Jurja mučenika iz Đurđevca
2. Luka Kapitanić i Luka Rasinec iz Virja i Đurđevca
3. Zbor mladih “Ime ljubavi” župe sv. Nikole biskupa iz Koprivnice
4. Ženski vokalni sastav Đurđevčice
4. Zbor mladih “Ashiri” župe sv. Jeronima iz Zagreba
5. Zbor mladih župe Maruševec
6. Zbor mladih “Benedictus” iz župe Kloštar Podravski
7. Josipa Ljubas iz Varaždina
8. Zbor mladih “Svih Svetih” iz župe Podravske Sesvete
9. Zbor mladih “Iuventus Christi” iz župe Đurđevac
10. Vokalno-instrumentalni sastav Adventističkog učilišta u Maruševcu
11. Roko Žaja i Sarah Tomić
12. Muški oktet sv. Jurja iz Đurđevac
13. Zbor mladih Varaždinske biskupije

Vrijedno je spomenuti da se 4. vazmena nedjelja u Crkvi naziva i Nedjelja Dobrog Pastira, jer Crkva moli za postojeće i nove duhovne pastire Isusa – Dobrog Pastira.

Naša Varaždinska biskupija već 13 godinu zaredom taj dan obilježava Festivalom Dobrog Pastira na kojemu nastupaju mladi i solisti iz župa i samostanskih zajednica Varaždinske biskupije, kao i gosti festivala.

Prvih deset Festivala održano je u Varaždinu. Potom je Festival krenuo po biskupiji, baš poput pastira za ovcama. Tako je jedanaesti Festival bio u Čakovcu, dvanaesti prošle godine u Koprivnici, a trinaesti, ovogodišnji, bit će u Đurđevcu. Nakana Festivala je slaviti Boga i da molitvu za duhovna zvanja obuče u notno ruho.

zatvori