Utorak, 23. travnja 2024.

Ravnatelji osnovnih škola informirani o važnim aktualnostima

Koprivnička Osnovna škola Antun Nemčić Gostovinski bila je domaćin Stručnom vijeću ravnatelja osnovnih škola iz Koprivničko-križevačke županije.

Okupljenim ravnateljima predstavljena je nova obrazovna platforma za digitalne udžbenike Mozabook. Predsjednik županijskog Savjeta za sigurnost prometa na cestama Stjepan Peršin i tajnik Autokluba Koprivnica Boris Dušić govorili su o provedbi programa osposobljavanja učenika za upravljanje biciklom, a djelatnica škole Maja Blažek informirala ih je o stupanju na snagu Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka. Županija će im uskoro na tu temu organizirati i posebne edukacije.

Na skupu je bio i zamjenik župana Ratimir Ljubić. Ocjenivši da je stručni skup korisna prilika za razmjenu mišljenja i iskustava, skup je iskoristio kako bi ravnateljima uputio pohvalu zbog dobre suradnje sa Županijom. Najavio je da će na skupu kojega će uskoro organizirati upravo Županija, imati prilike razgovarati o izazovima s kojima se susreću i aktualnostima u obrazovanju.

Za spomenuti je i da je svojevrsna domaćica, ravnateljica “Nemčića Gostovinskog” Gordana Gazdić Buhanec izvjestila o stručnom skupu što je za ravnatelje bio održan u Šibeniku, te o Erasmus+ projektu Perpetuum mobile u koji je uključena ova koprivnička škola.

zatvori