Četvrtak, 18. travnja 2024.

IMAMO DOBITNIKE Evo tko je osvojio najljepše pjesme posvećene hrvatskim majkama

Prva hrvatska antologija pjesama o hrvatskim majkama ‘Najljepše su oči moje majke’ ugledala je svjetlo dana, a portal Drava.info svojim čitateljima poklanja nekoliko primjeraka.

Knjigu “Najljepše su oči moje majke” osvojili su Draženka JadanŽeljka ZetovićTomislav Ružić. Čestitamo!

– Ovo je nevelika, ali značajna knjiga o najvažnijem stvoru na kugli zemaljskoj, ali valjda i u cijelom svemiru. Knjiga o majci, ženi, roditeljici. Ispisali su je majci najdraži sinovi i kćeri, pjesnici talentom od Boga nadareni – ističe novinar i publicist Mladen Pavković, koji je sabrao pjesme.

Kroz vijenac uradaka, antologijskih pjesama od Matoša, Badalića, Krleže, Kranjčevića, Cesarića, Milkovića, Tadijanovića, Preradovića, Majera, Domjanića, Parun, Nazora, Sudete, Jelušić, Arnolda, Krmpotić i ostalih klasika hrvatske književne i pjesničke riječi pa do lepeze suvremenih stvaralaca, od Arsena Dedića, Brkan, Krznarića, pa do Antona Kikaša, u knjizi su uprizena najiskrenija i najintimnija gorostasnost pojma i osobnosti, čudesnost majke.

– Koliko su pjesnici i pjesnikinje uspjele ovjekovječiti spomenke na svoje majke najdraže i najmilije, pažljivim čitanjem dosegnite i s osobnim iskustvima usporedite – poručuje autor knjige.

 

zatvori