Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Pijana vozačica i još pijaniji vozač sudarili se na raskrižju

Dvije prometne nesreće dogodile su se jučer na koprivničkom području, izvijestila je jutros Policijska uprava koprivničko-križevačka.

Prvo su se oko 13 sati na Mažuranićevom trgu u Reki sudarili teretno i osobno vozilo. 33-godišnji vozač teretnog automobila Fiat zagrebačkih registracija vozio je u smjeru Mučne i u jednom trenutku krenuo je nepropisno pretjecati Mercedes riječkih registracija.

Njime je upravljao vozač rođen 1988. godine koji je, također nepropisno, počeo skretati. Vozač Mercedesa u krvi je imao i 1,05 promila alkohola. Od jačine udarca Fiat je sletio van kolnika i udario u koš za smeće, no nasreću u prometnoj nesreći nitko nije ozlijeđen.

I u drugoj prometnoj nesreći nastala je samo materijalna šteta. Oko 18:40 sati na raskrižju Ulice hrvatskih branitelja i Ulice Ivana Meštrovića sudarila su se dva osobna automobila. Vozačica koja je prouzročila nesreću bila je pod utjecajem alkohola od 1,02 promila, a vozač drugog vozila 1,90 promila.

54-godišnjakinja se Audijem koprivničkih registracija kretala Ulicom hrvatskih branitelja i dolaskom do spomenutog raskrižja oduzela je prednost Golfu kojim je upravljao 53-godišnjak.

Protiv svih četvero sudionika prometnih nesreća bit će pokrenut prekršajni postupak.

zatvori