Petak, 29. ožujka 2024.

ODGOVOR MJEŠTANIMA ‘Bit će to obično reciklažno dvorište, prosvjeduju zbog nečega što se neće graditi’

Pobuna mještana Sokolovca vezana uz izgradnju reciklažnih dvorišta za građevinski i opasni otpad i kompostanu je neutemeljena, poručuju iz Općine.

Zamjenik općinskog načelnika Tihomir Jandroković rekao nam je da Općina planira na spomenutom mjestu, starom igralištu između Lepavine i Sokolovca, izgraditi samo reciklažno dvorište te da ni u jednom trenutku nije bilo riječi o ni o bilo čemu drugome.

Pobunjeni mještani, dodaje Jandroković, nisu kontaktirali nikoga iz Općine tko bi im pojasnio eventualne dvojbe, bilo to službeno ili neslužbeno, pa ostaje pitanje što se zapravo krije iz ove pobune.

– Neće to biti reciklažno dvorište za građevinski otpad ili kompostana kako navode mještani. Pa nitko od njih nije došao k nama i pitao o čemu se radi. Ja bih potpisao tu peticiju koju nose po mjestu, slažemo se da tim stvarima nije mjesto u naseljenim mjestima i tako uopće nije zamišljeno, niti će tako biti. Ne razumijem čemu sad ovo – kaže Jandroković.

Budući da je, kako kaže, očito došlo do nesporazuma između mještana i Općine, zamjenik načelnika smatra da prosvjeda ne bi trebalo biti i da bi se, poručuje, ljudski trebali dogovoriti i rasvijetliti nastali nesporazum.

Kako bi reciklažno dvorište, koje po zakonu moraju imati sve jedinice lokalne samouprave, trebalo izgledati pogledajte ovdje.

Ustupila Općina Sokolovac.
Ustupila Općina Sokolovac.
zatvori