Petak, 19. travnja 2024.

OČEVID TRAGEDIJE Motociklist je preticao na stražnjem kotaču, izgubio kontrolu i poginuo

Vozač motocikla (31) smrtno je stradao u prometnoj nesreći koja se sinoć dogodila na Podravskoj magistrali, državnoj cesti D-2, u Budančevici, priopćila je Policijska uprava koprivničko-križevačka.

Nesreća se dogodila oko 19:50 sati. Vozač rođen 1987. godine, kako neslužbeno doznajemo s vrbovečkog područja, upravljao je motociklom KTM, neoznačenim registarskom pločicom zagrebačke oznake, Ulicom Stjepana Radića u smjeru Kalinovca. Na ravnom dijelu ceste započeo je pretjecati dva skupa vozila vožnjom na stražnjem kotaču i prilikom spuštanja prednjeg kotača motocikla na kolnik izgubio je nadzor. Sletio je s kolnika, udario u most prilaza kuće, potom u stup javne rasvjete i ogradu kuće.

Vozač je od zadobivenih ozljeda na mjestu poginuo. Motocikl se u nesreći zapalio, a požar su ugasili đurđevački vatrogasci.

Očevid su izvršili policijski službenici Policijske postaje Đurđevac koji će o događaju dostaviti izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Promet dionicom magistrale kroz Budančevicu bio je u prekidu do 20:25 i odvijao se obilazno preko Kalinovca, a onda se još do pola sata iza ponoći odvijao jednom prometnom trakom uz fizičku regulaciju policijskih službenika.

Malo kasnije nakon ovog tragičnog događaja, oko 22 sata, zbog nepropisnog kretanja osobni automobil je udario u zaustavljeni policijski automobil koji je potom odbačen na zaustavljeni vatrogasni teretni automobil.

Naime, policijsko i vatrogasno vozilo su zbog očevida bili označeni rotacijskim svjetlima i pokazivačima pravca, a mjesto događaja bilo je označeno i treptajućom signalizacijom te je prometom upravljao propisno označeni policijski službenik.

31-godišnji vozač koji je bio pod utjecajem alkohola od 2,35 promila nije na vrijeme reagirao na postavljenu signalizaciju pa se zaletio u policijski automobil te je uhićen.

zatvori