Utorak, 26. ožujka 2024.

NIBA TOURS VAS VODI Upoznajte Mozartov grad i romantični Hallstatt

Upoznajte dom barokne kulture i prošećite romantičnim gradićem na obali jezera na jednodnevnom izletu na koji vas 26. svibnja vodi turistička agencija Niba Tours!
Plan puta

Vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz usputne pauze tijekom puta. Dolazak u Salzburg, simpatični gradić koji nudi zanimljive sadržaje u svako doba godine. Poznat je kao dom barokne kulture, mjesto u kojem je rođen austrijski skladatelj Wolfgang Amadeus Mozart i u kojem je sniman kultni film “Moje pjesme, moji snovi”, a 1997. UNESCO je salzburški Stari grad uvrstio na listu zaštićene svjetske baštine.

Slijedi šetnja i upoznavanje znamenitosti ovog simpatičnog gradića: Mozartov trg sa spomenikom – biskupska rezidencija – katedrala Salzburger Dom na istoimenom trgu s baroknom fontanom – samostan sv. Petra – Festivalska dvorana – Sveučilišna crkva – Mozartova rodna kuća – stari prolazi između palača puni malih restorana i trgovina – park Mirabell…

U slobodno vrijeme predlažemo uživanje uz kavu i kolač u jednoj od tradicionalnih kavana, kupovinu, a ujedno i kušanje najprodavanijeg austrijskog suvenira- Mozart kuglice u čokoladarni Fürst koja je i izumila ovaj slatkiš još u 19. st., a s druge strane i ljubitelji piva imat će priliku otići u neku od pivnica i otkriti je li istina da se u ovom gradiću kriju tajne najboljih recepata za ovaj napitak.

Nastavak putovanja kroz idilične krajolike do austrijske romantične ceste prema jezeru Hallstatt. Dolazak do istoimenog mjesta Hallstatt, najzanimljivijeg i najposjećenijeg mjesta u ovom jezerskom području s ribarskim kućama, a posebnu privlačnost zahvaljuje jedinstvenim spojem prirode, arheologije i tradicije. Ovdje ćete vidjeti i arhitekturu s različitim stilovima gradnje – od romantike, gotike, baroka pa sve do suvremenih stilova. Šetnja romantičnim gradićem uz obalu do protestantske crkve i glavnoga trga te uskim uličicama do katoličke crkve s vidikovcem i poznatim grobljem.

Dolazak kući predviđen je u kasnim večernjim satima.

Cijena aranžmana po osobi iznosi: 315 kuna

Mjesto polaska: Autobusni kolodvor Virovitica i  Autobusni kolodvor Koprivnica

Cijena aranžmana uključuje:

  • prijevoz autobusom turističke klase
  • licencirani turistički pratitelj na putovanju
  • sve razglede prema programu
  • jamčevno osiguranje
  • osiguranje od odgovornosti
  • troškovi organizacije i realizacije, PDV

Sve dodatne detalje možete pronaći na internetskim stranicama turističke agencije Niba Tours.

zatvori