Ilustracija: pixabay.com
Tijekom proteklog vikenda policija je na podravsko-prigorskim prometnicama zabilježila pet prometnih nesreća u kojima su ukupno dvije osobe lakše ozlijeđene.

Jednu od njih izazvao je vozač pod utjecajem alkohola koji je pritom sam sebe ozlijedio, a jednu je izazvao mladi vozač.

Ukupno je sankcionirano 148 prometnih prekršaja od kojih se 27 odnosilo na alkohol i čak 73 na nepropisnu i neprilagođenu brzinu.

Jedan je vozač smješten u posebnu prostoriju do otriježnjenja, a dva su uhićena i protiv jednog je proveden žurni prekršajni postupak. Drugi će na sud biti izveden tijekom današnjeg dana.

Šest mladih vozača sankcionirano je zbog vožnje pod utjecajem alkohola, a jedan je uhićen jer je vozio za vrijeme izrečene zabrane. Najviše alkohola od mladih vozača “napuhao” je 22-godišnjak uhvaćen u petak navečer u Peterancu – 1,40 promila.

Rekorderka vikenda bila je 47-godišnja vozačica zatečena u subotu u 3:20 ujutro u Meštrovićevoj ulici u Koprivnici. Imala je 2,44 promila alkohola u organizmu i policija ju je isključila iz prometa.

Rekorder što se tiče brzine bio je vozač osobnog automobila koji je u nedjelju prijepodne u Velikoj Mučni vozio čak 147 kilometara na sat, iako je ograničenje na toj dionici 50 km/h.