Utorak, 26. ožujka 2024.

Mrtav pijan zaletio se u policijski automobil na mjestu očevida

Na Prekršajni sud u Koprivnici doveden je 31–godišnji vozač koji je u četvrtak, 19. travnja, oko 22 sata u Budančevici u Ulici Stjepana Radića upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,35 promila i prouzročio prometnu nesreću.

Podsjetimo, prometna nesreća dogodila se malo kasnije tragičnog događaja u kojemu je život izgubio motociklist. Zbog nepropisnog kretanja osobni automobil je udario u zaustavljeni policijski automobil koji je potom odbačen na zaustavljeni vatrogasni teretni automobil.

Naime, policijsko i vatrogasno vozilo su zbog očevida bili označeni rotacijskim svjetlima i pokazivačima pravca, a mjesto događaja bilo je označeno i treptajućom signalizacijom te je prometom upravljao propisno označeni policijski službenik.

31-godišnji vozač koji je bio pod utjecajem alkohola od 2,35 promila nije na vrijeme reagirao na postavljenu signalizaciju pa se zaletio u policijski automobil. Odmah je uhićen.

Vozač je kažnjen novčanom kaznom od 6000 kuna, kaznom zatvora 12 dana uvjetno na šest mjeseci i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije pet mjeseci.

zatvori