Petak, 19. travnja 2024.

Mladi vozači prouzročili dvije prometne nesreće

Dvije prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se jučer u Koprivnici, izvijestila je Policijska uprava koprivničko-križevačka.

U Ulici Miklinovec zbog nepropisnog skretanja i nedovoljne udaljenosti pri vožnji u slijedu sudarila su se dva osobna automobila. Dogodilo se to oko 15 sati kad je 24-godišnji vozač teretnog vozila VW koprivničkih registracija, kojemu je istekla prometna dozvola, vozilom prešao na suprotnu stranu kolnika, a potom skrenuo desno na kolni prilaz.

Nije se uvjerio da to može učiniti bez opasnosti pa je tako došlo do udara bočnog dijela njegovog vozila u bočni dio VW koprivničkih registracija kojim je iza njega u istom smjeru upravljala 19-godišnjakinja koja pak nije držala potreban razmak između vozila. Protiv oba vozača bit će pokrenut prekršajni postupak u domeni njihove odgovornosti.

Kasnije istog dana, oko 20:15 sati na raskrižju zaobilaznice i Križevačke ceste zbog nepoštivanja prednosti prolaska sudarila su se dva osobna automobila. 21-godišnji vozač Audija koprivničkih registracija je dolaskom do raskrižja oduzeo prednost Polu koprivničkih registracija kojim je upravljala 42-godišnjakinja. Protiv 21-godišnjeg vozača će biti pokrenut prekršajni postupak.

Nitko u zabilježene dvije prometne nesreće nije stradao niti su sudionici bili pod utjecajem alkohola.

zatvori