Petak, 29. ožujka 2024.

Marta Kunštić ponovno odlazi u Italiju na međunarodno natjecanje iz engleskoga jezika

Koprivničanka Marta Kunštić, učenica 1. d razreda Gimnazije ‘Fran Galović’, plasirala se u finale HIPPO međunarodnog natjecanja iz engleskoga jezika kao jedina predstavnica Hrvatske u svojoj kategoriji.

Natjecanje će se, kao i prethodnih godina, održati u talijanskom gradiću Lido di Jesolo nedaleko od Venecije od 12. do 14. svibnja. Na natjecanju će sudjelovati mladi od devet do devetnaest godina podijeljeni u pet kategorija prema uzrastu, a ove godine prijavilo se čak 22.155 natjecatelja iz dvadesetak različitih zemalja svijeta.

– Sada već dvije godine idem u Lido di Jesolo na finale. Prošle godine upoznala sam mnogo zanimljivih mladih iz cijelog svijeta, a čini se da će tako biti i ove godine. Nažalost, ne vidim mnogo poznatih imena na listi, ali to barem znači da ću upoznati mnogo novih ljudi – govori Marta.

Konkurencija je i ove godine velika, dodaje Marta, no nada se da će sve dobro proći.

– Sretna sam što postoji internet tako da i dalje komuniciram s ljudima koje sam upoznala prošle godine. Koliko vidim, raspored finala sličan je prošlogodišnjem. Predlažem svima da se sljedeće godine prijave na natjecanje jer je stvarno vrijedno iskustvo. Finale je prošle godine bilo odlično organizirano, a vjerujem da će tako biti i ove.

Podsjetimo, Marta je prošle godine osvojila drugo mjesto u kategoriji učenika od petog razreda osnovne do četvrtog razreda srednje škole. Tada je na natjecanju sudjelovala kao učenica osmog razreda koprivničke Osnovne škole “Đuro Ester”.

zatvori