Četvrtak, 28. ožujka 2024.

KULTURA U FOKUSU Velika izložba fotografija danas u sinagogi

Izložba najuspješnijih fotografija kulturnih događanja u 2017. godini otvorit će se danas u koprivničkoj sinagogi u 18 sati.

Na fotografski natječaj inspiriran kulturnom baštinom pod nazivom “Kultura u fokusu” ukupno su pristigle 1434 fotografija od 206 autora s područja cijele Hrvatske.

Za izložbu je izabrano 50 fotografija u pet kategorija: izložbe i performansi, portret umjetnika, koncerti i glazbene manifestacije, kazalište, film i ples te nepokretna kulturna baština. Na današnjem otvorenju izložbe ujedno će biti odabrani pobjednici svake kategorije kao i sveukupni pobjednik ovogodišnje “Kulture u fokusu 2017”.

Ovaj godišnji natječaj treći put zaredom provodi portal Mediapitch, a namjera je naglasiti važnost fotografije i fotografa, ali i kulture kao izvora informacije i inspiracije.

U sklopu projekta “Kultura u fokusu”, u Sveučilišnom centru Koprivnica danas u 15:30 sati održat će se predstavljanje foto i video agencije Pixsell koju će nazočnima predstaviti urednik Robert Belošević.

Nakon predstavljanja spomenute agencije, za studente, profesore i sve zainteresirane održat će se i predstavljanje knjige “Osnove digitalne fotografije” te izložba fotografija izv. prof. Maje Strgar Kurečić.

Za sve one željne zabave, u Kulturno-kreativnom centru Pixel od 21 sati organiziran je DJ party u sklopu kojeg će nastupati studenti Sveučilišta Sjever s originalnim autorskim produkcijama.

Pored navedenog, u subotu 21. travnja od 9 do 13 sati na Zrinskom trgu u Koprivnici održat će se i fotografski natječaj “Belupo – budi više od zdravlja” za studente Sjevera.

zatvori