Utorak, 16. travnja 2024.

KRISTIJAN BISTROVIĆ proglašen CSKA-ovim igračem utakmice i to protiv ni manje ni više nego Arsenala

Mladi nogometaš iz Imbriovca koji je početkom ove godine senzacionalno prešao iz Slaven Belupa u moskovski CSKA, Kristijan Bistrović, gotovo je cijelu utakmicu proveo na terenu protiv velikog Arsenala u četvrtfinalu Europske lige.

Utakmica je završila rezultatom 2:2, što nije bilo dovoljno da CSKA nadoknadi gostujući poraz od 4:1 i prođe u polufinale. No, Bistrović je u svom domaćem debiju za moskovski klub pokazao izuzetno sjajnu igru. Futbolgrad ga je proglasio igračem utakmice u svojoj opširnoj analizi susreta:

20-godišnji hrvatski veznjak trebao je kontrolirati sredinu terena protiv jednog od tehnički najpotkovanijih veznih redova u Europi i izašao je ne samo neokrznut već ponosan. Loptom je baratao samouvjereno i inventivno, izbacio je Jacka Wilsherea iz igre. U prvotnoj postavi dopuštao je Golovinu i Dzagoevu da prođu dalje naprijed, no kad je trebao “uprijeti” zajedno s drugim veznim držao je svoju poziciju.

Podsjetimo, Bistrović je za CSKA debitirao u utakmici protiv Lyona u ožujku. Tada je ušao u 82. minuti, dok je sada protiv Arsenala na terenu bio od 1. do 72. minute. Izašao je pri rezultatu 2:0.

zatvori