Subota, 20. travnja 2024.

Koprivničke mažoretkinje izborile plasman na europska prvenstva

Koprivničke mažoretkinje uspješno su nastupile na 22. državnom prvenstvu u mažoret plesu što je održano u Solinu.

Koprivnica se predstavila u četiri dobne skupine, od 5 do 18 godina, sa solo točkama, duetima i ekipama.

– Ponosni smo što smo s djecom koja su prvi puta došla na natjecanje u skupini mlađih pompona, to su djeca od 5 do 10 godina, osvojili treće mjesto. Također treće mjesto osvojili smo u skupini seniora za paradnu grupu; zlato u pomponima za seniorke; zlato u solu za najmlađe i srebro u duetima za juniorke – rekla nam je voditeljica Mažoretkinja grada Koprivnice Snješka Sremec.

Tako je Helen Komušanac osvojila zlato u solu za najmlađe, dok su Erin Sremec i Helena Ferenčak osvojile srebro u juniorskoj kategoriji dueta.

Koprivničke mažoretkinje koje su osvojile neko od prva tri mjesta plasirale su se na europsko natjecanje, što će ove godine biti održano u Poreču. Seniorke s pomponima idu pak iduće godine na EP u Italiju.

Od Snješke Sremec doznajemo i da su navijači koprivničkih mažoretkinja, mahom roditelji koji ih vrijedno prate, bili u najužem izboru za fair play. Iskazali su se više nego sportskim navijanjem jer su davali glasnu potporu ne samo koprivničkim, već i mažoretkinjama iz ostalih timova na natjecanju.

zatvori