Četvrtak, 18. travnja 2024.

KAMO ZA VIKEND Što vas sve čeka u Koprivnici i okolici

Subota i nedjelja donose nam lijepo vrijeme i pravu proljetnu toplinu. Evo kako možete provesti nadolazeći vikend u Koprivnici i okolici.

U subotu prijepodne na Zrinskom trgu u centru Koprivnice na rasporedu je tradicionalno Belupovo mjerenje zdravlja. Počinje u 9 sati i trajat će sve do podneva. Tamo ćete moći na jednom mjestu bez mnogo čekanja obaviti pregled općeg stanja organizma: provjeriti krvni tlak, šećer i trigliceride u krvi, očni tlak i rizik od osteoporoze, a po prvi puta moći ćete se testirati i na hepatitis C. U ljekarničkom savjetovalištu mjerit će se opskrba tkiva kisikom i vršni protok zraka, pretrage koje mogu upozoriti na rana nepovoljna stanja u tijelu i spriječiti da se zbog njih počnu razvijati zdravstveni problemi sa srcem, krvnim žilama i krvotokom, a nutricionistkinje će zainteresiranima mjeriti indeks tjelesne mase (BMI) i savjetovati ih o pravilnoj prehrani. Za dobru zabavu pobrinut će se Scifidelity Orchestra i Plesni studio JUMP, a moći ćete isprobati i penjanje na umjetnoj stijeni uz članove Penjačkog kluba Elvis.

Druga proljetna tržnica knjiga održat će se od 9 do 13 sati ispred Knjižnice i čitaonice “Fran Galović”.

U Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” održat će se pričaonica za bebe i malu djecu na temu “Zvučna kutija – glazbene igre za djecu”. Od 9:30 do 10:15 za djecu od 6 do 18 mjeseci, od 10:30 do 11:15 za djecu od 18 mjeseci do 2 godine i od 11:30 do 12:15 za djecu od 2 do 3 godine. Vode ju odgajateljice Marija Sesvečan i Gordana Bonta te knjižničarka Danijela Petrić.

Nogometni klub Koprivnica u subotu će odigrati domaću prvenstvenu utakmicu. Na koprivnički Gradski stadion dolazi NK Varteks, a susret počinje u 16:30.

U koprivničkoj sinagogi možete razgledati izložbu fotografija Kultura u fokusu 2018. Predstavljeni su radovi nekih od najznačajnijih suvremenih hrvatskih fotografa.

U večernjim satima Mamuze nastavljaju proslavu svog 5. rođendana. U 21 sat u Kulturno-kreativnom centru Pixel predstavit će izložbu plakata svojih događanja od 2013. do 2018., a nakon toga nastupit će Denis Katanec. Potom slijedi rođendanski tulum do jutarnjih sati.

Bogat program događanja čeka vas i u susjednom Đurđevcu povom Dana grada. Što je sve u pripremi možete provjeriti ovdje.

Zanimljiv događaj na Zrinskom trgu čeka nas i u nedjelju prijepodne. Županijski Zavod za hitnu medicinu u suradnji s vatrogascima i prometnom policijom održat će vježbu masovne nesreće. Počinje u 9:45. Organizatori mole gledatelje da ne ulaze u prostor označen sigurnosnim trakama, a zbog vježbe od 10 do 12 sati bit će zatvorena dionica državne ceste D-41 od semafora na raskrižju Ulice Mihovila Pavleka Miškine do kružnog toka na Trgu dr. Tomislava Bardeka.

Naravno, s obzirom na lijepo vrijeme koje će nas pratiti i u subotu i u nedjelju, vikend možete provesti i u prirodi. Navratite do ŠodericeDraveKalnika ili Bilogore

Ljubitelji sporta mogu navratiti i na utakmice županijskih nogometnih liga, po sljedećem rasporedu:

Prva ŽNL

Nedjelja, 22.4.
10:00
Đelekovec: Osvit – Tomislav-Radnik
16:00
Ferdinandovac: Ferdinandovac – Graničar (Legrad)
Ždala: Prekodravac – Panonija
Kalinovac: Kalinovac – Drava (Novigrad Podravski)
Imbriovec: Borac – Sloga
Kunovec: Bratstvo – Miklinovec
Drnje: Tomislav – Mladost (Molve)

Druga ŽNL

Subota, 21.4.
16:00
Reka: Reka – Omladinac
Glogovac: Rudar – Tehnika
Vojakovac: Viktorija – Hrvatski bojovnik
Nedjelja, 22.4.
16:00
Kozarevac: Prugovac – Podravec
Starigrad: Starigrad – Mladost (Koprivnički Bregi)
Sigetec: Mladost – Lipa
Gola: Fugaplast – GOŠK

Treća ŽNL

Nedjelja, 22.4.
16:00
Koprivnica: Močile – Sabarija
Podravske Sesvete: Drava – Sokol
Carevdar: Mladost – Graničar (Novo Virje)
Bočkovec: Dragovoljac – Kalnik
Selnica Podravska: Drava – Jedinstvo
Gornja Rijeka: Gornja Rijeka – Ratar
Mičetinac: Mičetinac – Rudar (Botinovec)

Četvrta ŽNL

Nedjelja, 22.4.
16:00
Križevci: Radnički – Jadran-Galeb
Glogovnica: Polet – Prigorje
Rasinja: Rasinja – Bilogora
Zablatje: Udarnik – Čvrstec
Veliki Raven: Mladost – Zagorec

zatvori