Petak, 19. travnja 2024.

INCIDENT NA STADIONU Policija suzavcem smirivala Varteksove navijače, devet ih je privedeno

Policijska uprava koprivničko-križevačka medijima je uputila priopćenje o jučerašnjem incidentu s navijačima Varteksa uoči utakmice s Koprivnicom.

>> VIDEO Gostujući navijači potukli se s policijom na koprivničkom Gradskom stadionu

Prilikom ulaza na stadion, gostujući navijač rođen 1995. godine narušavao je javni red i mir vrijeđajući policijske službenike te pozivao skupinu gostujućih navijača na nasilan ulazak u stadion. Kako bi uspostavili red, policijski službenici skupinu navijača poprskali su suzavcem i upotrijebili fizičku snagu.

 

Ispred gradskog stadiona, u tijeku tekma Koprivnica-Varteks

Posted by Drava.info on Saturday, April 21, 2018

 

Neki mediji objavili su da je suzavcem poprskano i dijete, no iz policije to oštro demantiraju. “Do sada poduzetim radnjama utvrđeno je da je nadražujuće sredstvo uporabljeno isključivo prema odraslim osobama, a dijete koje se spominje u medijskim napisima, prilikom uporabe nadražujućeg sredstva bilo je zaklonjeno drugim osobama, te je u prisutnosti majke prisustvovalo odigravanju nogometne utakmice. Također, provjerom u Općoj bolnici Koprivnica, utvrđeno je da nitko od navijača nije zatražio liječničku pomoć”, stoji u policijskom priopćenju.

Tijekom utakmice nepoznati navijač zapalio je i “bengalku”.

Na utakmici je bilo 120 navijača od čega 60 gostujućih, a njih devet privedeno je u prostorije policije te je u tijeku kriminalističko istraživanje.

zatvori