Subota, 20. travnja 2024.

HRVATSKA HRVAČKA REPREZENTACIJA Koprivničanac Sandro Frankol na Europskom prvenstvu u Rusiji, “Spreman sam!”

Ispred Koprivničanca Sandra Frankola velik je tjedan. Naime, Koprivničanac, član varaždinskog Hrvačkog kluba Vindija, nastupit će na Europskom prvenstvu za seniore u grčko-rimskom stilu.

Natjecanje će se održati u ruskom gradu Kaspyisku, a Frankol će se natjecati u kategoriji do 44 kilograma u dresu reprezentacije Hrvatske.

– Letim već danas, a u ponedjeljak ujutro me čeka vaganje. Već poslijepodne na programu su borbe, a ja očekujem da dam najbolje od sebe. Za što će točno biti dovoljno vidjet ćemo kada krene natjecanje. Čeka nas dug i naporan put. Letjet ćemo preko Istanbula do Moskve, a onda nas čeka još jedan dug let do samog Kaspyiska – objasnio nam je Koprivničanac.

Frankol na Europsko prvenstvo odlazi nakon četiri mjeseca napornih priprema.

– Spreman sam maksimalno koliko mogu biti. U prvom mjesecu bili smo u Bugarskoj tri tjedna. Nakon toga smo išli u Dansku dva tjedna i evo nedavno smo se vratili iz Mađarske gdje smo odradili još jedne dvotjedne pripreme. Kažem, spreman sam, iako moram priznati da sam iscrpljen zbog skidanja kila jer sam sa 62 kg došao do 55 kg – rekao je Frankol.

Našu zemlju na Prvenstvu Europe, uz Frankola, predstavljat će i Ivan Lizatović, Danijel Janečić, Dominik Eringer i Božo Starčević, redom najbolji hrvatski hrvači. U Rusiji će ih voditi izbornik Davor Lukić, a do kud naš Koprivničanac može doći što se tiče rezultata teško je predvidjeti.

– Prije svega, nadam se dobrom ždrijebu jer na takvim natjecanjima uvijek treba i malo sreće. Ponavljam, maksimalno sam spreman, očekujem da ću dati sve od sebe, a koliko daleko mogu dogurati vidjet ćemo idući tjedan. Nadam se što dalje – zaključio je Frankol.

Nama ne preostaje ništa drugo nego poželjeti našem hrvaču sreću. Sam nastup na takvom natjecanju je veliko iskustvo, ali i veliki uspjeh, a svaki dobar rezultat bit će dodatan plus u cijeloj priči.

zatvori