Utorak, 16. travnja 2024.

Hrvačice i hrvači Podravke uspješni na međunarodnom turniru

Šest medalja, od čega tri zlatne i tri srebrne, osvojile su hrvačice i hrvači hrvačkog kluba Podravka na 9. Međunarodnom memorijalnom hrvačkom turniru u hrvanju slobodnim načinom za uzraste djevojčica i dječaka “Mag. Ladislav Mylnek” održanom u subotu u austrijskom mjestu Soding.

U konkurenciji više od 150 natjecatelja iz Austrije, Češke, Slovačke, Mađarske, Srbije, Slovenije i Hrvatske, boje Podravke pod vodstvom trenera Luke Mihalca i Vedrana Blažekovića branile su četiri djevojčice i tri dječaka. Lara Blažeković u težinskoj kategoriji do 25 kilograma s dvije uvjerljive pobjede tušem osvojila je prvo mjesto.

Isti broj pobjeda i prva mjesta osvojile su Lana Nogić i Dina Vida Horvat. Dina je prvo mjesto osvojila u kategoriji do 39 kilograma, dok je Lana bila uvjerljiva u kategoriji do 51 kilogram.

Druga mjesta osvojili su Marko Špernjak, Ivan Benko i Jelena Mijatović. Marko u kategoriji do 50 kilograma, Ivan u kategoriji do 34 kilograma, dok je u kategoriji do 33 kilograma drugo mjesto pripalo Jeleni.

– Iako je prošlih godina ovaj turnir bio “laganiji”, kvaliteta na ovogodišnjem turniru bila je jača i brojnija. Rezultat ostvaren na turniru nije izostao, no prvenstveno ovo natjecanje je poslužilo kao odlična prilika i kontrola trenutnih mogućnosti hrvačica i hrvača pri čemu je glavni zadatak bio uočiti neke od tehničko-taktičkih pogrešaka koji će se ispravljati i planirati u budućim trenažnim procesima, prvenstveno za najvažnija natjecanja u godini koja tek dolaze – ističu iz kluba.

zatvori