Petak, 29. ožujka 2024.

HRVAČI PODRAVKE PRVACI HRVATSKE Patrik Raknić i braća Benko osvojili zlatne medalje

Hrvači Podravke osvojili su ekipno prvo mjesto te tri zlatne i jednu brončanu medalju na Prvenstvu Hrvatske u hrvanju grčko-rimskim načinom za uzraste mlađih dječaka, održanom jučer u zagrebačkoj dvorani Peščenica.

Podravku su pod vodstvom trenera Miroslava Mihalca i Saše Šprema predstavljala trinaestorica hrvača koji su u konkurenciji dvadeset i jednog hrvatskog kluba u ekipnom poretku zauzeli uvjerljivo prvo mjesto pri čemu su osvojili tri zlatne i jednu brončanu medalju.

Ivan Benko osvojio je prvo mjesto u kategoriji do 36 kilograma, pobijedivši u čak četiri borbe. Viktor Srpak bio je peti, a Borna Ljubić jedanaesti u kategoriji do 40 kg.

U istoj kategoriji s četiri uvjerljive pobjede Patrik Raknić postao je prvakom Hrvatske, dok je Josip Benko slavio u kategoriji do 59 kg. Ivan Čordaš u istoj je kategoriji bio treći.

Filip Šprem bio je petnaesti do 40 kg. Ivan Adžaga bio je peti, Petar Sočev osmi, a Marko Špernjak jedanaesti do 49 kg. Karlo Mijatović osvojio je peto mjesto u kategoriji do 65 kg.

Na natjecanju su nastupili i Gabrijel MijatovićFilip Petričević, no poraženi su u kvalifikacijama.

– Sve u svemu bilo je ovo još jedno odlično natjacanje za hrvače Podravke, a rezultat koji su postigli ohrabruje stručno vodstvo da ono što rade ide u dobrom smjeru – poručuju iz kluba. Hrvački klub Podravka, podsjećaju, bio je ekipni prvak Hrvatske i krajem rujna 2017. također na Prvenstvu za mlađe dječake, ali u slobodnom načinu hrvanja.

– Ostaje samo žal što na Prvenstvo zbog školskih obveza i bolesti nisu otišla još planirana sedmorica hrvača. Kakav bi tek tada to bio rezultat i bodovna razlika u odnosu na drugoplasiranu i trećeplasiranu ekipu!

Ekipni poredak (prva tri mjesta):
1. mjesto Podravka – 24.5
2. mjesto Sesvete – 17,5
3. mjesto Petrinja – 17

zatvori