Srijeda, 24. travnja 2024.

Goran Šafarek na Sveučilištu Sjever govorit će o svojim iskustvima iz ratom zahvaćene Sirije

Poznati koprivnički biolog, publicist, snimatelj i fotograf Goran Šafarek u ponedjeljak gostuje na Sveučilištu Sjever. Okupljenima će predstaviti dokumentarni film ‘Sirija – zemlja na raskrižju’ i govoriti o svojim iskustvima u toj ratom poharanoj zemlji.

Predavanje će se održati u ponedjeljak, 9. travnja s početkom u 16:30 u predavaonici A01 u Sveučilišnom centru Koprivnica. Ulaz je slobodan.

>> IZ DAMASKA U HOMS I ALEP Goran Šafarek snima dokumentarac o ratu u Siriji

Goran Šafarek rođen je 1977. u Koprivnici gdje je završio osnovnu školu i opću gimnaziju. Diplomirao je na Biološkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu na kojemu se i zaposlio kao znanstveni novak – asistent. Objavio je preko sto članaka (i tekstove i fotografije) u različitim časopisima, a autor je i brojnih samostalnih fotografskih izložbi te održao je nekoliko desetaka znanstveno popularnih predavanja širom Hrvatske. Objavio je knjigu Drava – koprivnička Podravina, Ušće Mure – Hrvatska Amazona, Rijeke Hrvatske, Crna mlaka, Životinje Hrvatske, Šoderica – podravsko more, a u pripremi su nove (Vodeno blago Hrvatske…). U suradnji s Hrvatskom televizijom snimio je dokumentarne filmove Tajna šarene evolucije, Džungla u oceanu i Povratak zelenog raja, Crna Mlaka, Ušće Mure – hrvatska Amazona, Šoderica – podravsko more, a za mađarski NP Dunav Drava i hrvatsku udrugu Zeleni Osijek snimio je film Srednje Podunavlje – srce europske divljine. Jutarnji list stavio ga je na listu na listu “100 ljudi koji su učinili Hrvatsku boljom”. Dobitnik je Medalje grada Koprivnice za sveukupni doprinos promicanju vrijednosti prirode u svrhu održivog razvoja.

zatvori