Četvrtak, 18. travnja 2024.

Gimnazija ‘Fran Galović’ ušla u društvo devet najboljih srednjih škola u zemlji

Koprivnička Gimnazija ‘Fran Galović’ dobila je oznaku eTwinning škole te je ušla u društvo devet najboljih srednjih škola u Hrvatskoj.

Riječ je o konceptu nagrađivanja škola za uključivanje u različite projekte. Oznaka eTwinning škole uvedena je 2017. godine. Njome se pohvaljuje uključenost, predanost i marljivost cijelih timova učitelja i uprave škole, a ne samo pojedinaca.

Koprivnička Gimnazija prepoznata je kao škola koja kroz kurikulske aktivnosti provodi projekte iz mnogih nastavnih predmeta, ali i izvannastavnih aktivnosti. Trenutno se tako provode dva INTERREG projekta, škola surađuje s Goethe-Institutom isto kao što geografska i povijesna grupa surađuju s učenicima iz drugih sredina te sa stručnjacima iz različitih grana znanosti.

Medijska grupa nedavno je osmislila projekt o medijskoj kulturi, a brojne se aktivnosti provode i u sklopu međupredmetne nastave Građanskog odgoja i obrazovanja. Tu su i veliki EU projekti u sklopu Comenius i Erasmus+ programa koji su proteklih godina vrlo uspješno provedeni u koprivničkoj školi.

Dobivanju eTwinning oznake pridonijele su dobre ocjene koje je koprivnička Gimnazija dobila i na drugim referentnim točkama, poput inovativnog pristupa nastavi, timskog rada i digitalizacije škole.

zatvori