Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Više od 70 roditelja i 500 djece sudjelovalo u akciji ‘Roditelji, čitajte nam u vrtiću!’

Akcijom “Roditelji, čitajte nam u vrtiću!” obilježen je 5. rođendan nacionalne kampanje “Čitaj mi!” i Međunarodni dan dječje knjige.

U akciji je sudjelovalo više od 70 roditelja (ali i baka, djedova i sestara) koji su gostovali u vrtićkim skupinama koju polaze njihova djeca te čitali priče na veliku osobnu radost, a posebno na radost više od 500 mališana koliko je sudjelovalo u akciji.

Osim što su uživali u pričama koje su im roditelji čitali, mališani su dobili priliku sami odabrati što će roditelji čitati, razgovarati o čitanju i slikovnicama i pričama koje su slušali i koje vole.

Događaj su organizirali Hrvatsko čitateljsko društvo – Ogranak Koprivnica, Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” i koprivnički dječji vrtići Tratinčica, Smiješak, Igra i Dječji vrtić svetog Josipa.

Inače, cilj kampanje “Čitaj mi!” je poticati roditelje i druge odrasle da s čitanjem naglas djetetu započnu već od njegova rođenja kako bi čitanje postalo dijelom svakodnevnog ugodnog druženja roditelja i djece te kako bi se stvorila posebna emocionalna veza između djeteta i odrasle osobe koja mu čita, ali i razvile predčitateljske vještine i pozitivan stav prema knjigama i čitanju.

zatvori