Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO/VIDEO: VELIKA FEŠTA Hangarovci proslavili naslov prvaka, “Osjećaj je fenomenalan – Druga ligo, stižemo i ‘nabrijani’ smo”

Rukometaši Koprivnice Hangar 18 danas su u sportskoj dvorani koprivničke Gimnazije Fran Galović proslavili naslov prvaka Treće hrvatske rukometne lige Sjever. Hangarovci su u današnjem susretu protiv Novske slavili rezultatom 38:9 i tako dokazali da su najbolja momčad lige.

Tijekom cijele sezone, kombinirana iskustvom i mladošću, momčad trenera Branka Krajačića nije ispuštala prvo mjesto iz ruku. Tek jedan poraz u sezoni i to na gostovanju kod Ilove pokazali su da naša momčad nije bez razloga stigla do naslova.

Četiri možda i najvažnija kotačića na putu do naslova u ekipi su bili prvi strijelac kluba Antonio Pranjić, srednji vanjski koji je davao tempo svakoj utakmici Luka Peričić, desni vanjski iz Umaga koji je svojim dolaskom ekipi dao novu dimenziju Arijan Udovičić te Bruno Peričić, kružni napadač koji je i u obrani i u napadu davao sve od sebe do zadnjeg atoma snage.

Evo što nam je nakon osvojenog naslova rekao Luka Peričić.

–  Osjećaj je fenomenalan. Pripalo nam je ono za što smo se borili cijele sezone. Trofej uz publiku koje je iz utakmice u utakmicu sve više pokazatelj je da možemo pozitivno gledati na budućnost muškog rukometa u Koprivnici. Za iduću sezonu trebat će napornije trenirati i posvetiti se tome što je više moguće. Trebamo imati realna očekivanja jer je društvo u Drugoj ligi ipak velik zalogaj. Ipak, pozitivan sam i optimističan i nadam se sredini drugoligaške tablice – rekao nam je Luka.

Snimio Valentino Štefanek.

Svojim dolaskom iz Umaga Arijan Udovičić donio je kvalitetu više u momčadi Koprivnice.

– Osjećaj osvojiti ligu je odličan. To nam je bio cilj od prvog dana, znali smo sto želimo i presretan sam sto smo uspjeli na kraju ostvariti zacrtani cilj. Smatram da će iduća sezona biti prepuna izazova s obzirom na to da ćemo biti “novajlija” u ligi, ali svakako očekujem ostanak u 2.ligi. Što se tiče mog dolaska u Koprivnicu, dobro sam se snašao, Dečki u klubu su me odmah prihvatili što mi je dalo samopouzdanje Rukomet je poprilično drukčiji od onog kakav se igra u Umagu, ali i na to se polako navikavam. U Koprivnici ostajem i iduću sezonu i veselim se drugoligaškom rukometu – sretan je bio Arijan Udovičić.

Snimio Marko Posavec.

Bruno Peričić najborbeniji je Hangarovac, a u Drugoj ligi sebe i svoje suigrače ne vidi samo kao prolaznike.

– Osvojiti ligu bio nam je na početku sezone imperativ te smo to i učinili. Osjećaj kad se osvoji bilo koja liga je fantastičan, pogotovo za nas mladi klub. Svi u klubu smo “nabrijani”, od uprave pa do nas igrača. Mogu reći da sam ponosan na svoje suigrače i sebe jer smo marljivo radili čitavu sezonu. Zalaganjem i trudom na treninzima smo ostvarili naš san. Eto iduće sezone se natječemo u 2. ligi koja je naravno puno jača nego ova. Unatoč tome smatram da se ne smijemo bojati nikoga jer smo jako dobra ekipa. Pretpostavljam da nećemo kao i ove sezone biti tako uspješni, ali ćemo se boriti i dati sve od sebe da na svakoj utakmici – objasnio je Bruno.

Snimio Luka Šarlija.

Kada je trebalo zabiti ključni sedmerac ili skočiti s krila u napetim trenucima Antonio Pranjić odradio bi svoj posao. Iskusno lijevo krilo ujedno je i najbolji strijelac kluba.

– Sjajan je osjećaj nakon sezone 2012./13. ponovno osvojiti Treću ligu i vratiti klub u viši rang. Na početku sezone su nam se ozlijedili Peić i Šumandl, dva važna igrača, no uspjeli smo i bez njih uvjerljivo osvojiti naslov. Spoj mladosti i iskustva je urodio plodom. Iduće sezone u Drugoj ligi očekujem da ne budemo samo prolaznici već da izborimo opstanak što prije te da mlađi igrači dobiju potrebno iskustvo kako bi sezonu poslije mogli napraviti ozbiljniji iskorak. Čestitam suigračima, treneru i svima u klubu na ovom odličnom rezultatu – poručio je Pranjić.

Našim rukometašima preostala je još utakmica idućeg vikenda u Ilovi, a onda startaju pripreme za Drugu ligu. Još jednom velike čestitke našim dečkima i sretno u Drugoj ligi!  

RK Koprivnica – Hangar 18 slavi naslov prvaka. Bravo!

Posted by Drava.info on Saturday, April 28, 2018

zatvori