Petak, 26. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Turneja radosti okupila mnoštvo osnovnoškolaca na Zrinskom trgu

Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih danas je stigla na koprivnički Zrinski trg koji je bio prepun osnovnoškolaca. Razigrani mladi Koprivničanci natjecali su se u utrci na 60 metara i graničaru.

Program je započeo zajedničkim paljenjem plamena Sportskih igara mladih, a zapalili su ga kapetan Slaven Belupa Vedran Purić, predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal, župan Darko Koren i njegov zamjenik Ratimir Ljubić.

– Ovaj projekt je prepoznat i van granica Hrvatske, a kod nas se zaista etablirao kao jedan od najvažnijih ovakvih sadržaja, tako da ovo znači jako puno za županiju. Mi kao Županija već nekoliko godina ovo podržavamo i financijskim sredstvima pomažemo da se ovakav projekt održi. Razmišljamo da u budućim godinama pokušamo još i više proširiti ovaj projekt da se još više djece uključi – rekao nam je župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren.

Snimio Marko Posavec.

Vrijednost ovog projekta istaknuo je i Ivan Pal. – Osim što tijekom ljeta ispunjava vrijeme mladim ljudima, poruke koje šalje ova manifestacija su od općeg i važnog društvenog značaja i mislim da je jako važno imati takav projekt u Hrvatskoj.

Osim u sportskim aktivnostima, osnovnoškolci su danas uživali i u edukativnim sadržajima. U sklopu informativno-edukativnih kutaka za djecu i mlade “Zajedno više možemo – u akciji s policijom”,  “Policajac prijatelj pomagač” i “Stani pred kameru i snimi svoju poruku: Ja sam za fair play” učili su o ponašanju u prometu, isprobali simulatore, dobili edukaciju iz krim-policije te su mogli obići policijska vozila i motore.

Turneja radosti stigla u Koprivnicu – klinci napunili Zrinski trg

Posted by Drava.info on Wednesday, April 25, 2018

 

zatvori