Petak, 19. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Talijan Bonifazio pobjednik je prve etape utrke Tour of Croatia, pogledajte doček u Koprivnici

Završila je prva etapa četvrtog izdanja velike biciklističke utrke Tour of Croatia sa startom u Osijeku i ciljem u Koprivnici. Prvi je kroz Zrinski trg projurio Talijan Niccolo Bonifazio i tako poveo u ukupnom poretku.

Od istoka Hrvatske do srca Podravine Talijanu je trebalo 5 sati, 45 minuta i 25 sekundi, a nije mu, kao ni ostalim natjecateljima, pomogla dosadna i uporna kiša koja je padala tijekom cijele prve etape duge 232 km. Talijan je u sprinterskom finišu izborio pobjedu ispred sunarodnjaka Andree Guardinija, dok je treće  mjesto pripalo rumunjskom sprinteru Eduardu Michaelu Grosuu.

Pun dojmova nakon utrke bio je Ivan Pal, predsjednik Gradskog vijeća.

– To je sigurno velika promocija za grad Koprivnicu. Čitao sam da veliki broj važnih TV postaja prenosi ovu utrku. Znači, velika je to promocija našeg grada, naše županije, uopće Podravine i naravno velika promocija Hrvatske. Treba imati na umu da su mnogi ljubitelji biciklizma, rekreativci – a to su posebni ljudi, spremni doći sa svojim biciklima na takvu jednu destinaciju, u prekrasnu Hrvatsku, prekrasnu Podravinu i Slavoniju. Na takav način Koprivnica potvrđuje svoju poziciju na sportskoj karti ne samo Hrvatske već i Europe i svijeta – rekao je Pal.

Zadovoljan je nakon utrke bio i Koprivničanac Tomislav Horvat, inače strastveni vozač bicikla, a dodao je i zanimljivu opasku.

– Uvijek je lijepo pogledati ovakav veliki sportski događaj, iako je trajao svega nekoliko sekundi. Nažalost, još uvijek većina ljudi našeg malog grada ne shvaća o kakvom se velikom sportskom događaju radi, koliko je tu truda, novaca, krvi i znoja uloženo što od vozača, što od organizatora i volontera. Bar na trenutak oči cijelog svijeta koji prate ovu vrstu sporta bile su uprte u našu malu Koprivnicu – rekao je Tomislav.

Ponosni smo što je naša Koprivnica ponovno, barem na jedan dan, bila u centru svjetske biciklističke i sportske pozornosti.

RUTA UTRKE:
• 17.4. Osijek – PP Kopački rit – Našice- Kutjevo – PP Papuk – Koprivnica

Posted by Drava.info on Tuesday, April 17, 2018

 

Biciklisti pred ciljem!!!! Koprivničanci napunili Zrinski trg!

Posted by Drava.info on Tuesday, April 17, 2018

 

Svečano proglašenje pobjednike prve etape Tour of Croatia kojoj je cilj bio u Koprivnici!

Posted by Drava.info on Tuesday, April 17, 2018

 

zatvori