Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO Osnovna škola ‘Braća Radić’ okupila više od 250 učiteljica i učitelja

U koprivničkoj Osnovnoj školi “Braća Radić” prošli je tjedan održan stručni skup za ukupno 260 učiteljica i učitelja razredne nastave s područja Koprivničko-križevačke županije.

Tema skupa bila je “Osnaživanje profesionalnih i osobnih kompetencija učitelja”, a gosti predavači bili su dekan Učiteljskog fakulteta u Zagrebu Ivan Prskalo i socijalna pedagoginja Sonja Jarebica.

Nazočne učiteljice i učitelje na početku je pozdravio ravnatelj škole Krešo Grgac, a prigodnim riječima obratio im se i zamjenik župana Ratimir Ljubić, zaželjevši im uspješnu edukaciju.

Dekan Ivan Prskalo održao je predavanje “Učitelj kreator odgojno – obrazovnog procesa”. Sonja Jarebica je, uz predavanje “Odgojno učinkovita komunikacija kao temelj upoznavanja i razumijevanja učenika”, na radionici “Vježbajmo zajedno” upućivala učiteljice i učitelje kako konstruktivno kritizirati, potkrijepiti pozitivna ponašanja te usavršavati asertivne tehnike komunikacije.

Primjere dobre prakse u našim školama pokazale su i učiteljice razredne nastave iz tri koprivničke i jedne križevačke osnovne škole. Učiteljica Suzana Hergotić iz koprivničke Osnovne škole “Antun Nemčić Gostovinski” održala je predavanje pod nazivom “Poticanje čitanja u ranoj školskoj dobi”, učiteljice Kata Stojanovska i Snježana Pavičić iz križevačke Osnovne škole “Vladimir Nazor” pričale su o Upotrebi IKT u nastavi, učiteljica Vesna Petrušić iz koprivničke Osnovne škole “Braća Radić” održala je predavanje pod nazivom “Hrvatske razglednice”, a učiteljica Biserka Knez iz koprivničke Osnovne škole “Đuro Ester” predavanje “Elektronička čestitka”.

zatvori