Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO Obrtnička škola okupila je na glavnom trgu radove učenika s teškoćama u razvoju iz cijele Hrvatske

Državna smotra radova učenika s teškoćama u razvoju održana je danas na glavnom koprivničkom trgu.

Ove godine organizirale su je naša Obrtnička škola i Agencija za strukovno obrazovanje, a svoje radove predstavili su učenici i mentori iz 28 hrvatskih škola.

– Ovo je smotra radova učenika koji su dobri duhovi svih naših škola, učenika koji svojom neposrednošću, komunikacijom i srcem donose raznovrsnost u naše škole, a nas, njihove profesore i mentore, tjeraju da budemo sve bolji i bolji i da se stalno usavršavamo – rekao je na početku Smotre ravnatelj Obrtničke škole Zlatko Martić.

Kompetencije učenika s poteškoćama u razvoju upravo se na ovakvim smotrama približavaju poslodavcima istaknula je pak stručna savjetnica Ministarstva znanosti i obrazovanja Sandra Jukić.

Okupljenima na Zrinskom trgu dobrodošlicu su poželjeli i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić i koprivničko-križevački dožupan zadužen za obrazovanje Ratimir Ljubić.

U kulturno-zabavnom dijelu programa nastupili su učenik Osnovne škole “Đuro Ester” Šimun Benedikt Kopričanec, učenici koprivničke Obrtničke škole koji su uz pratnju pedagoga Brune Antolića otpjevali pjesmu Svadbasa “Treblebass” te mladi glazbenici iz Umjetničke škole “Fortunat Pintarić”.

Na kraju Smotre svih stotinjak učenika i mentora koji su na njoj sudjelovali dobilo je pohvalnice i zahvalnice.

zatvori