Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO: DOJMOVI NAKON VUKOVARA Medenjak: Postavili smo se hrabro, mladi igrači na dobar su način odgovorili izazovu

Nogometaši Koprivnice vratili su se u subotu iz Vukovara s osvojenim bodom. Bila im je to četvrta utakmica u nizu bez poraza.

Domaći Vukovar 1991 poveo je u 42. minuti pogotkom Pluma, a konačnih 1:1 postavio je također igrač Vukovara, Lovrić, autogolom 12 minuta nakon početka drugog poluvremena.

Trener Zelenih Vedran Medenjak zadovoljan je takvim ishodom. — Bila je to vrlo teška utakmica gdje je protivnik bio izrazito motiviran i odlučan da uzme bodove koji mu znače sigurnost za ostanak u ligi. Naravno da je u takvim uvjetima mladim igračima jako teško igrati. Dečki su odgovorili na jedan dobar način, postavili su se hrabro u toj utakmici. Imali smo jasne ciljeve, kvalitetno smo odradili sve što smo se dogovorili, i čak ostaje, rekao bih, mala žal za situacijama koje smo propustili da se ne vratimo iz Vukovara s punim plijenom.

Zeleni su trenutno četvrtoplasirana ekipa na ljestvici s 37 bodova, pet manje od vodećeg Osijeka. U sljedećem kolu Koprivnici na Gradski stadion dolazi varaždinski Varteks.

– Oni su trenutno posljednja ekipa na tablici tako da ćemo u toj utakmici pred domaćom publikom tražiti sva tri boda. Želimo nastaviti naš pozitivan niz. Protiv posljednje ekipe na tablici ništa osim pobjede ne dolazi u obzir – najavio je Medenjak.

Koprivnica i dalje ima “kratak” kadar, nešto manji nego što je to uobičajeno, kazao je trener. – No, to je s druge strane i dobra situacija jer će se svi dečki dobro naigrati i svi će imati priliku pokazati što znaju i umiju. Nadam se da nas ovaj gust raspored neće “unakaziti” u smislu ozljeda. To je za mene kao trenera i za moje igrače vrlo izazovna situacija. U kratkom periodu čeka nas velik broj utakmica i nadam se da ćemo sve to uspjeti odraditi na pravi način – zaključio je Medenjak.

Susret protiv Varteksa na rasporedu je u subotu, 21. travnja s početkom u 16:30.

zatvori