Subota, 20. travnja 2024.

FOTO Ludens teatar i KUD Mudlin pobjednici su Županijske smotre kazališnih amatera

Čak 13 predstava izvedeno je na 15. Županijskoj smotri kazališnih amatera koja je prošli vikend, 7. i 8. travnja održana u Đurđevcu.

Smotra je održana u Domu kulture u organizaciji Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije i uz domaćine Gradsko kazalište Đurđevac.

Svima prisutnima obratila se predsjednica Županijske ZKUU Nada Šešić te gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči koji je ujedno i otvorio Smotru. Svim sudionicima i članicama Stručnog povjerenstva zaželio je dobrodošlicu i puno uspjeha na Smotri.

U velikoj konkurenciji od čak 13 predstava najboljom predstavom proglašena je predstava “Ispod površine” koju je izvela skupina ‘Kaotis teatralis’ Dramskog studija Ludens teatra iz Koprivnice. Predstava je to koja će predstavljati našu Županiju na 58. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera u Pazinu od 11. do 13. svibnja.

Drugom najboljom predstavom smotre, koja će također predstavljati našu Županiju u Pazinu, proglašena je predstava “Učitelj” u izvedbi KUD-a ‘Mudlin’ iz Peteranca.

Osim najboljih predstava Smotre, dodijeljena su i druga priznanja. Nagradu na najbolju mušku ulogu dobio je David Islam iz Gradskog kazališta Đurđevac za predstavu “Bitno je da si Zlatan”. U ženskoj konkurenciji pobjedu je odnijela Valerija Jedvajić iz KUD-a ‘Mudlin’ Peteranec.

U kategoriji sporedne muške uloge nagrađeni su Zoran Stružan iz Glumišne družine Virje i Mihovil Maloča iz Ludens teatra. Nagradu za sporednu žensku ulogu dobile su Ivana Martinjak iz KUD-a ‘Mudlin’ i Petra Lozo iz Ludens teatra.

Dodijeljena je i nagrada za režiju i to Karlu Kučandi iz Ludens teatra, dok su nagradu za scenografiju dobili Vladimir Hrženjak i Katarina Franjo iz Glumišne družina Virje.

Za najbolji novi dramski tekst i prilagodbu nagrađen je Stjepan Škvorc iz Glumišne družine Virje. Nagradu za njegovanje kulturne baštine dobio je KUD ‘Mudlin’ iz Peteranca. Za kolektivnu igru i inventivnost nagradu je dobila sekcija Gimnazijalci iz Gradskog kazališta Đurđevac i to za predstavu “Daleko na Sjeveru”.

Najbolje predstave i glumce odabrale su selektorice Hrvatskoga sabora kulture – hrvatska dramatičarka i kazališna kritičarka Gordana Ostović te dramska pedagoginja Marija Šorša.

Pomoć u realizaciji manifestacije pružili su Grad Đurđevac, Podravka d.d., Zajednica udruge vinogradara, vinara i voćara Koprivničko-križevačke županije te lokalni mediji.

zatvori