Utorak, 26. ožujka 2024.

FOTO Najljepše fotografije hrvatskih županija izložene su u Koprivnici

Otvorenjem izložbe fotografija ‘Volim svoju županiju’ danas je započelo obilježavanje 25. obljetnice Koprivničko-križevačke županije.

Riječ je o izložbi fotografija pristiglih na natječaj Hrvatske zajednice županija kojoj je cilj promocija prirodnih ljepota i kulturne baštine svih hrvatskih županija te poticanje snažnijeg regionalnog identiteta.

U županijskom sjedištu u Nemčićevoj tako se od danas mogu razgledati najljepše fotografije pristigle na istoimeni natječaj.

– Uvjeren sam da postoji bezgraničan prostor dokazivanja ljepote ove županije. Nadam se da će u godinama koje su pred nama biti i iskorištene – kazao je na otvorenju župan Darko Koren. – Sa zadovoljstvom otvaramo izložbu na kojoj je izložena i nagrađena fotografija iz naše, Koprivničko-križevačke županije.

Nagrade su dodjeljivane u nekoliko kategorija, a podravsko-prigorski fotograf Mato Zeman osvojio je drugu nagradu žirija među 650 pristiglih fotografija.

Inače, obilježavanje 25. obljetnice Koprivničko-križevačke županije trajat će do nedjelje. Dan Doma za starije i nemoćne osobe slavit će se sutra, a svečana sjednica Županijske skupštine bit će upriličena u petak. Bogat program upotpunit će manifestacija “Tradicija naših starih” te besplatni koncert “Od županije samo najbolje”.

zatvori