Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO: IGRA, SMIJEH I ZABAVA Posjetili smo vrtićarce koji se svake srijede igraju na Gradskom stadionu, “Djeca uživaju i vesele se svakom dolasku”

Projekt ‘Otvorena vrata Gradskog stadiona za djecu iz vrtića’, kojeg je pokrenuo nogometni instruktor Koprivničko-križevačke županije Vedran Medenjak, ima važan cilj, a to je da mališanima od najranije dobi ukaže na važnost bavljenja sportom i tjelesnom aktivnošću.

Upravo smo danas svjedočili jednom od treninga, odnosno jednom sportskom druženju na kojem su mali vrtićarci s osmjehom na licu nizali metre, zabavljali se i natjecali u raznim igrama.

– Naglasak je na kretanju, druženju, kvalitetnom iskorištavanju vremena na zraku te općenitom upoznavanju sporta. Cilj je kroz široku i svestranu bazu i sportsku obuku privikavati djecu na sport. Naša želja je proširiti ovaj projekt na cijelu županiju. Želimo otvoriti nogometne terene u svim mjestima gdje ima vrtića kako bismo omogućili djeci bavljenje sportom. Naravno, na ovaj način želimo djecu upoznati s nogometom i tako ih privući na rad u nogometni klubovima kako bi održali opstojnost i broj igrača u našim selekcijama – objasnio je Medenjak.

S obzirom na razvoj tehnologije danas je djecu sve teže, ne samo odgajati, već i ‘natjerati’ na svjež zrak kako bi se barem kroz igru bavila tjelesnom aktivnošću.

– Današnji stil života ima negativni trend. Vrlo je teško odgajati djecu uz svu tehnologiju koja se pojavila, tako da smatramo ovaj projekt izuzetno pozitivnim. Jako je bitno od malih nogu postaviti prave temelje kod djece. Sav fokus u našem nogometnom savezu bit će upravo na ovakvim projektima. Pokušat ćemo uključiti još više trenera volontera, nabaviti još više rekvizita i, ono najvažnije, da se na nivou cijele županije uključi što veći broj male djece u ovaj projekt – zaključio je Medenjak.

Pozitivne reakcije dolaze sa svih strana. Zadovoljna su djeca, roditelji i vrtići koji sudjeluju u projektu.

– Naša skupina ‘Ljubičice’ svake srijede dolazi, u sklopu ovog projekta, vježbati na Gradski stadion. Zaista djeca uživaju i vesele se svakom dolasku. Moram istaknuti da ovaj projekt zaslužuje velike pohvale jer je dobar za cjelokupan dječji razvoj. Naša djeca već su stekla navike svakodnevnog vježbanja, a ovo im je odlična podloga za ozbiljnije bavljenje sportom. Dosta njih je netom nakon ovih srijeda i krenulo trenirati određene sportove – rekla nam je Martina Čubrilo, odgojiteljica u dječjem vrtiću Tratinčica.

Djeca koja na svježem zraku vježbaju, smiju se, uživaju te se razvijaju na najbolji mogući način trebala bi biti cilj svakog roditelja i onoga kome je stalo do naših mališana.

zatvori