Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Dječji vrtić Vrapčić i zagrebački Kineziološki fakultet zajednički proveli projekt

Ovaj je tjedan završen projekt pod nazivom “Motorička znanja djece predškolske dobi” kojeg su zajednički provele sve podružnice Dječjeg vrtića ‘Vrapčić’ Drnje i zagrebački Kineziološki fakultet.

Riječ je o projektu koji je podržan od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja te se provodi u odabranim vrtićima na području Republike Hrvatske. Glavni je cilj odrediti koliko se djeca predškolske dobi kreću, a usmjeren je prema stvaranju navika kretanja kako bi djeca nastavila biti aktivna i u daljnjem životu.

– Zahvalni smo Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na ovoj hvalevrijednoj suradnji jer će ovaj projekt i njegovi rezultati biti od velike koristi svakom pojedinom djetetu, ali i cijelom vrtiću, koji se kroz njegovo provođenje educira u ovom području mjerenja motoričkih znanja, koje je vrlo važno, a vrlo rijetko prisutno u sustavu predškolskog odgoja – rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića ‘Vrapčić’ Snježana Tišljarić.

Mjerioci Kineziološkog fakulteta timski su ovaj tjedan pod vodstvom doc. dr. sc. Sanje Šalaj proveli testiranja djece u svim objektima Dječjeg vrtića Vrapčić i povratne informacije odgojiteljica o provedenom vrlo su pozitivne.

– Nakon obrade rezultata bit će utvrđen motorički status svakog djeteta, uspoređen s drugim domenama razvoja te će roditelji i vrtić dobiti moguće smjernice za daljnje unapređenje na istom području – rekla je ravnateljica vrtića te dodala kako su i partneri u projektu i voditeljica tima KIF-a izrazili zadovoljstvo boravka u ovom vrtiću te iskazali interes i za daljnjom mogućom suradnjom.

zatvori