Subota, 20. travnja 2024.
Home Aktualno FOTO Ana Tukša prva na Zagreb Guitar Festivalu

FOTO Ana Tukša prva na Zagreb Guitar Festivalu

0
FOTO Ana Tukša prva na Zagreb Guitar Festivalu
Ustupila Ariana Šandl.
Umjetnička škola ‘Fortunat Pintarić’ tijekom proljetnih praznika imala je vrlo aktivni tjedan.

Gitaristi su od 3. do 8. travnja sudjelovali na Zagreb Guitar Festivalu. U 1. kategoriji natjecao se Martin Brežnjak (mentor Matija Kučić) i osvojio srebrnu medalju. U 3. kategoriji natjecala se Stela Dermit (mentor Antonio Rumenović) i osvojila 1. nagradu i 2. mjesto.

U 4. kategoriji apsolutna pobjednica bila je Ana Tukša (mentor Antonio Rumenović) koja je osvojila prvu nagradu i prvo mjesto. U 5. kategoriji natjecala se Magdalena Banfić (mentor Antonio Rumenović) i osvojila 1. nagradu i 3. mjesto.

Na istom festivalu u koncertnom djelu u Večeri hrvatske glazbe za gitaru nastupio je kvartet Laurum u sastavu Antonio Rumenović, Tamara Perc, Hrvoje Ton i Vlade Brzović. Kvartet je premijerno te večeri izveo skladbu Loud mystery našeg skladatelja i profesora Filipa Klaučeka koja je posebno skladana upravo za ovaj ansambl.

Treba spomenuti i da su učenici prof. Vojkana Jocića Simon Sović i Vedran Momčilović od 4. do 7. travnja sudjelovali na 11. Školi saksofona u Jastrebarskom.

Od ostalih aktivnosti, spomenimo da je u Umjetničkoj školi 5. travnja održan seminar za učenike i profesore gudačkog odjela. Vodila ga je profesorica violine Lara Silvestri Valdevit.

Koprivničku Umjetničku školu tijekom proljetnih praznika posjetili su i vrtićarci Dječjeg vrtića Igra, skupina Zvjezdice.

Srednjoškolci su pak u petak, 6. travnja prisustvovali koncertu Zagrebačke filharmonije i gostiju u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

zatvori