Četvrtak, 25. travnja 2024.

Farmaceuti protiv Intera traže prekid niza od četiri poraza, Ivković: Glumci neka idu u Hollywood, meni trebaju ratnici!

Nogometaši Slaven Belupa sutra će na koprivničkom Gradskom stadionu ugostiti Inter iz Zaprešića u sklopu 29. kola Prve hrvatske nogometne lige.

Farmaceuti u susret ulaze s neugodnom serijom od četiri poraza u nizu. Podsjetimo, redom su Slaven svladali Istra, Osijek, Rijeka i Lokomotiva. Nažalost, u posljednjih nekoliko godina, nije novost da koprivnički prvoligaš upada u ‘crne rupe’ tijekom prvenstva.

– Strašno je da ne pobjeđuješ u serijama od deset utakmica. Solidno smo završili jesen i vrlo dobro ušli u proljeće i sve je super funkcioniralo. Došli smo u situaciju da je sve posloženo te da možemo igrati mirno i staloženo bez opterećenja i onda u tom momentu dođe crna rupa. Stvorila se umjetna atmosfera, u jednu ruku nirvana, a u drugu pogled prema prve četiri pozicije i Europi. Nesvjesno se ušlo u opuštenu situaciju i onda je došla utakmica s Istrom gdje smo prvo poluvrijeme odigrali fantastično, a kasnije nestali – objasnio je trener Slaven Belupa Tomislav Ivković i nastavio:

– Zaredali su se porazi i onda se neki igrači prepadnu, drugi traže alibije, treći okrivljuju neke druge i dođemo u situaciju da je svatko svakom kriv, a da nitko ne pravi individualnu analizu. Nikad nije jedan kriv, uvijek je momčad kriva jer je ovo momčadski sport. Problem je što igrači međusobno ne pričaju o tome, nije dovoljno da samo trener priča. Moraju shvatiti da pravo prijateljstvo mora biti na terenu, tu smo svi jedno. Folirati jedni drugima, ne biti iskreni jedni prema drugima i ne se moći posvađati, to je najgore što se može dogoditi – rekao je Ivković i otkrio što Slavenu treba da se vrati na pobjedničke staze.

– Ne postoji momčad koja može imati pozitivan rezultat ako se ‘ne potuće’, ako se ne posvađa i ne izvrijeđa u tijeku treninga ili utakmice. Toga kod nas nema već četiri tjedna. To ne postoji. Nismo dobili pet žutih karton, nismo dobili crveni karton, a utakmice su nam važne. Problem su i oni koji treniraju samo da bi trenirali. Misle da ne vidim kakva je reakcija kada podijelim majice na treningu, da ne vide kad odrade trening s 30%. Takve ću maknuti, ne na klupu, nego na tribinu. Glumci mi ne trebaju, nek idu u Hollywood. Ja trebam ratnike na terenu. Sve dok ne bude tako do onda će biti ovakvih crnih serija – zaključio je Ivković.

Objasnio je Ivković da Slaven nije igrao toliko loše u prošlim utakmicama, ali da je nedopustivo da se njegovi igrači uvlače u svoj šesnaesterac i primaju golove u situaciji kada ih je barem dva više u obrani nego protivnika u napadu.

– Talent je bitan, ali karakter je broj jedan. Ako nemaš karakter sve pada u vodu. Pola golova smo primili kada smo ‘okretali guzicu’ na udarac. Nije sporno, može se igrati loše, ali htijenje i volja onda moraju izaći na vidjelo, a toga trenutno nema – rekao je Ivković.

Kad je riječ o karakternim igračima, trener Slavena istaknuo je Vidovića. Gotovo nevjerojatno zvuči podatak da su Farmaceuti bez njega primili 13 golova u posljednje četiri utakmice.

– Vidović nije vrhunski igrač, ali ima vrhunski karakter i ono što svaka momčad treba. Nemamo adekvatnu zamjenu za njega jer on igra najbolje na poziciji tog zadnjeg veznog. On donosi sigurnost. Libero je veze linije, a zadnji stup ispred obrane. Točno tamo gdje ga nije bilo u posljednje četiri utakmice smo imali najviše problema – pojasnio je Ivković.

Bit će ovo četvrti međusobni susret ovih dviju ekipa ove sezone. Do sada je Slaven slavio u Zaprešiću, Inter u Koprivnici, a drugi susret u Zaprešiću završio je bez golova.

– To je jedna od najnezgodnijih momčadi koja ima svoju specifičnu igru. Igrači Intera imaju kvalitetu, ali mi igramo doma. Moramo pokazati to što nismo pokazali u zadnje četiri utakmice. Moramo igrati na pobjedu i dati pojedinačno maksimum da bi izgledali kao momčad. Meni nikad nije bila upitna kvaliteta mojih igrača. Ja više vjerujem u njih nego oni sami u sebe – zaključio je Ivković.

Starteg koprivničkog prvoligaša neće moči računati na kartonirane Ivanovskog, Doležala i Godu. Utakmica između Slaven Belupa i Intera igrat će se sutra na koprivničkom Gradskom stadionu s početkom u 18 sati.

zatvori