Petak, 29. ožujka 2024.

Noć knjige cjelodnevnim će se programom obilježiti u Đelekovcu

Noć knjige, manifestacija koja tematizira knjigu i popularizira čitanje, bit će prigodnim programom obilježena u Osnovnoj školi Mihovil Pavlek Miškina Đelekovec u ponedjeljak, 23. travnja.

Osim cjelodnevne izložbe knjiga zavičajne tematike „Čuvari prošlosti – nasljeđe budućnosti“ održano će biti i nekoliko radionica i predavanja.

Od 12:30 sati održat će se Mala čitaonica s polaznicima vrtića „Vrapčić“ pod nazivom „Čitamo i maštamo“. Edukativno predavanje „Hrvoje u gostima“ povjesničara Hrvoja Petrića o Đelekovcu i delekovečkom grbu na rasporedu je u 17 sati.

U 18:15 organiziran je posjet zavičajnom muzeju i povezivanje prošlosti, sadašnjosti i budućnosti kroz kreativnu povijesno-književno-likovnu radionicu „Jučer – danas – sutra“.

U isto vrijeme učenici će se pozabaviti i Vremenskom kapsulom – sakupljanjem predmeta koji su obilježili naše živote i zatvaranjem u vremensku kapsulu na 20 godina.

Potom slijedi kviz o značajnim osobama, zavičajnim djelima, gostovanjima, manifestacijama i obilježjima zavičaja koji će početi u 19:45 sati, a sve će završiti druženjem i filmskom večeri od 20:30 sati.

zatvori