Srijeda, 24. travnja 2024.

RUŽICA ŠPOLJAR Dobitnica županijske Nagrade za životno djelo: Mladi, uključite se u izgradnju civilnog društva

Na svečanoj sjednici Županijske skupštine povodom 25. obljetnice Koprivničko-križevačke županije uručene su županijske nagrade i priznanja zaslužnim žiteljima Podravine i Prigorja.

Nagradu za životno djelo dobila je povjesničarka i dugogodišnja predsjednica Povijesnog društva Koprivnica Ružica Špoljar, i to za najviše uspjehe u radu i aktivan doprinos razvoju civilnog društva kroz prosvjetno-pedagoški, kulturni i humanitarni rad.

– Nadamo se da će naši uspjesi i ova priznanja ohrabriti, potaknuti druge, naročito mladi naraštaj, da se uključe u rad udruga kojima naš grad i županija obiluju, i tako doprinesu izgradnji civilnog društva na dobrobit sebi i zajednici – rekla je u ime svih nagrađenih.

Plakete župana ove su godine dobili Vjekoslav FlamacetaTatjana MeđimorecJosip Šikić.

Nagrada “Mara Matočec” za promicanje ljudskih prava dodijeljena je dr. Mariji Sačer za najviše uspjehe u radu i osobite zasluge na području promicanja ljudskih prava s posebnim naglaskom na promicanje prava na zaštitu zdravlja ljudi.

Dr. Mijo Bardek i tvrtka Hedona iz Križevaca primili su nagrade za doprinos ugledu i promociji Koprivničko-križevačke županije, a Leon ZelenkoPodravka nagrade za iznimno postignuće u protekloj godini. Mladi Leon je, podsjetimo, osvojio drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu u kartingu.

Policijski kapelan PU koprivničko-križevačke Ozren BizekDVD VirjeDVD Novigrad PodravskiGimnazija Fran Galović Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Latice za svoj rad dobili su zahvalnice Koprivničko-križevačke županije.

zatvori